Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Júliusi karácsony

Mindannyian ismerjük azt a szívmelengető érzést, amikor először pillantjuk meg a szaloncukrokkal és színes gömbökkel feldíszített karácsonyfát december 24-én, karácsony ünnepén.
Hasonló látvány tárul elénk azon a fotón, amelyet mórahalmi olvasónk, Mohai Aranka küldött szerkesztőségünkbe. A kertjében növekedő fenyőfát teljesen benőtte a trombitafolyondár – éppen úgy, mint ahogy a karácsonyi égőkkel szoktuk körbetekerni az ünnepi díszbe öltöztetett fenyőfát.
Németh Anikó, az SZTE Füvészkert igazgatója szerint a trombitavirág rendkívül agresszív növény, így gyakran előfordul, hogy magasra felkúszik, ha megfelelő gyámnövényt talál.

Trombitafolyondár ékesíti olvasónk fenyőjét. Fotó: Mohai Aranka
Trombitafolyondár ékesíti olvasónk fenyőjét. Fotó: Mohai Aranka

– Nem ritka, hogy vasoszlopon is talál magának helyet, sőt akár a szomszéd kertjébe is áthatolhat. Ez a gyámnövénynek nem igazán tesz jót, hiszen a súlyával ránehezedik, ha pedig a lombját betakarja, akkor a fotoszintézisben is gátolja – mondta Németh Anikó. Ez azonban nem akadályoz meg senkit abban, hogy gyönyörködjön a pompás virágokban. Ajándékok ugyan nincsenek a majdnem égig érő fenyőfa alatt, mégis a csodás, rózsaszínű trombitavirágok megszépíthetik az arra járók napját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fél napig keresték a 11 éves Kristófot

12 órán át keresték a rendőrök és a speciális mentők Kristófot, aki egy családi konfliktus után "világgá ment" tegnap Sándorfalva határában. Tovább olvasom