Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Júliusi pénzüket már megkapták a háziorvosok

Pénteken átutalta az Országos Mentőszolgálat a szegedi háziorvosok eddig kifizetetlen, júliusi ügyeleti díját.
Az Országos Mentőszolgálat már átutalta a szegedi háziorvosoknak az ügyeletért járó díjakat – közölte tegnap a mentőszolgálat sajtóosztályától szerzett értesülését az egyik kereskedelmi tévé hírműsora. Mint lapunkban tegnap megírtuk, az orvosi kamara háziorvosi szekciójának szegedi elnöke, Borsi Éva jogi lépéseket, a mentőszolgálat számláinak zároltatását is kilátásba helyezte arra az esetre, ha a tegnapi határidőre nem kapják meg a pénzüket az ügyeletet ellátó háziorvosok.

– A júliusban ledolgozott ügyeletekért járó díjat most valóban átutalták – mondta érdeklődésünkre Borsi Éva tegnap. Hozzátette, szeptember 20-án, szerdán jár le az augusztusi ügyeletekért járó díj kifizetési határideje. Ha ezt a pénzt megint nem kapják meg időben a szegedi – és Csongrád megyei – háziorvosok, zároltatják a mentőszolgálat számláit.

Borsi Éva szerint az ügyeletet ellátó orvosok már nem egyszerűen azért vannak fölháborodva, mert késve kapják a munkájukért járó pénzt, hanem azért is, mert a mentőszolgálat félrevezetően érvel. Tegnap is azt közölték a médiumokkal, hogy a szegediek kifizetése miatt a saját alkalmazottaik járulékaira nem jut pénz. Ezzel az érveléssel a mentőszolgálat illetékesei az egészségügyben dolgozók csoportjait egymás ellen igyekeznek hangolni – véli Borsi Éva.

Mint már megírtuk, a központi ügyeletet működtető Országos Mentőszolgálat az egészségpénztártól és az önkormányzatoktól megkapja az ügyeleti díjakra szánt összegeket. Vagyis nem igaz, hogy más részlegektől kell pénzt elvonni a háziorvosok ügyeleti díjának kifizetéséhez. – Ha nincs a szolgálatnak elég pénze, hogy a dolgozói után a járulékokat befizesse, akkor talán forduljon a fenntartóhoz és kérjen kicsivel többet az államkasszából. A szegedi háziorvosokra kenni a pénzhiányt: abszurd – szögezte le Borsi Éva.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Máig adtak haladékot a háziorvosok

Az Országos Mentőszolgálat ígérete szerint a hét végéig kifizetik a szegedi háziorvosok elmaradt… Tovább olvasom