Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Júliusra kész a vízelvezető csatorna

Ferencszállás - Nem hátráltatja a rendkívüli időjárás, az esőzések sorozata a vízelvezető csatornák építését Ferencszálláson – tájékoztatta lapunkat a falu polgármestere, Jani János.
Megírtuk: idén tavasszal 54,3 milliót ítéltek meg a községnek a két évvel korábban benyújtott pályázatra, így a 6 milliós önrésszel együtt 60,3 milliót tudnak fordítani a munkára. A Petőfi utcában és az Újtelep soron oldják meg most a belvíz elvezetését, összesen nagyjából 1,7 kilométer hosszan. Mint annak idején beszámoltunk róla, a községet a belvizes időszakok korábban nagyon megviselték, több helyütt kellett szivattyúzni. Április–május fordulóján, a munka kezdetekor az volt a terv, hogy a csapat napi 30-40 métert halad. Most úgy tűnik, ezt az ütemet az előre nem látott körülmények ellenére is tartani tudják, így az eredetileg tervezett határidő szerint júliusban végeznek is. További jó hír, hogy a polgármesteri hivatalba eddig komolyabb panasz nem futott be a beruházással kapcsolatban – tájékoztatta lapunkat a falu első embere.

A csapadékos időjárás ellenére az építők tartják a határidőt. Fotó: DM/DV
A csapadékos időjárás ellenére az építők tartják a határidőt.
Fotó: DM/DV

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hetven százalékkal drágulhat a menzakoszt

Hetven százalékkal drágulhat a menzakoszt januártól a szigorú előírások miatt – állítja a Magyar Közétkeztetők Szövetsége. Tovább olvasom