Délmagyar logó

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Júliustól kábelen jön a digitális csomag

A júniusi tesztelés után, július 1-jétől huszonnégy új tévéadó közül válogathatnak a T-Kábel előfizetői Szegeden, Makón, Vásárhelyen és Klárafalván. Az öt tematikus csomagot külön havidíj ellenében lehet megrendelni. A spanyol nyelvű csatorna kikerül a kínálatból.
A német nyelvű 3sat januári megszüntetése után, júniustól újabb két csatorna – a spanyol TVE és a magyar Club Tv – tűnik el a T-Kábel programkínálatából. De – a bevezetendő digitális programcsomag jóvoltából – helyettük huszonnégy új csatorna válik elérhetővé. Ezekre külön havidíj ellenében lehet előfizetni.

– Több analóg csatorna frekvenciájára is szükségünk volt ahhoz, hogy zavartalanul elindíthassuk a digitális programcsomagot, valamint helyet kellett találnunk a Sport Klubnak is. A kiegészítő szolgáltatások – kábeltelefon és szélessávú internet – frekvenciaigényére is tekintettel kellett lennünk. A piackutatások eredményeképpen kiderült, az ügyfelek többségének a TVE és a Club Tv hiányozna a legkevésbé – adott magyarázatot Frei Andrea marketingvezető a csatornák megszüntetésére.
A horgászattól a borászatig

A tematikus csomagok több csatornát is tartalmaznak. E csomagok: Globe (Discovery Travel&Living, Discovery Science Channel, Discovery Civilisation, TCM, Wine Channel, Performance); Popcorn (HBO, HBO2, Cinemax, Cinemax2); Wave (MTV Base, MTV2, MTV Hits, Extreme Sports Channel, Trace TV); Champion (Sport Klub+, Vadászat és horgászat, Eurosport2, Sailing Channel, ESPN Classic, Extreme Sports Channel, AB Moteurs, Motors TV); Hot (XXL, Hustler TV, XXXtreme, Chasse et Peche, AB Moteurs, Motors TV).

A június 9-én kezdődő labdarúgó-világbajnokság minden mérkőzését közvetítő új sportcsatornára nagy az érdeklődés. A Sport Klub már egy hónapja elérhető a II-es programcsomagban, havidíj-változás nélkül, de június 1-jétől a III. csomagba, a Romantica helyére kerül. Ezzel egyidejűleg megszűnik a Club Tv, és a spanyol TVE is. Utóbbi helyén a Fashion Tv lesz látható, míg a Romantica a divatcsatorna korábbi frekvenciáján nézhető tovább. A III. programcsomag díja, a sportcsatorna miatt, havonta harmincöt forinttal emelkedik.
A csatornaáthelyezésekkel párhuzamosan elkezdődik a digitális programcsomag egy hónapos tesztelése is. Bevezetését július elejére tervezi a T-Kábel.

– Az érdeklődésének megfelelő öt tematikus programcsomag – ismeretterjesztő (Globe), mozi (Popcorn), zene (Wave), sport (Champion) vagy erotika (Hot) – közül választhat az előfizető. Az új csatornák eléréséhez vevőberendezés és dekódoló kártya szükséges. Ehhez havi 800 forintos bérleti díj ellenében lehet majd hozzájutni – mondta Frei Andrea. A digitális szolgáltatás, melynek eredményeképpen jobb kép-, és hangminőségben élvezhetik az ügyfelek az új adókat, csak a hagyományos II-es vagy III-as programcsomaggal együtt fizethető elő. 


Spanyol a világhálón

Anderle Ádámot, az SZTE Hispanisztika Tanszékének vezetőjét nem rendítette meg az egyetlen spanyol nyelvű csatorna megszüntetése. „Az internet tele van spanyol adókkal, amivel a diákok is tisztában vannak. Többségük már eddig sem tévén, hanem a világhálón keresztül hallgatta a spanyol nyelvű műsorokat" – mondta a tanszékvezető. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Yogjakartában cunamitól tartottak

Balogh László tizenhárom évvel ezelőtt Soros-ösztöndíjasként ment ki Indonéziába. A szegedi férfinak… Tovább olvasom