Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Juronics: Elérte célját a Megatánc

A most véget ért Megatánc több versenyzőjével szívesen dolgozna együtt Juronics Tamás. A szegedi táncművész szerint a tehetségkutató verseny egyik hozadéka, hogy sok fiatal elkezd táncolni, és többen váltanak jegyet a táncszínházi előadásokra.
Juronics Tamás boldogan ülne ismét a zsűribe, ha indulna második széria a Megatáncból. Fotó: TV 2
A Megatánc szegedi zsűritagja, Juronics Tamás szerint a műsor elérte célját: tehetségeket mutatott meg az országnak. Az elmúlt hetekben a televízióban olyan fiatalokat láthatott a szakma és a nagyközönség, akik eddig rejtve voltak. A Szegedi Kortárs Balett vezetője szerint ennek a tévéműsornak lesz egy olyan hatása, hogy sok fiatal, aki meglátta a lehetőséget a táncban, beiratkozik egy tánciskolába. S mivel a műsor révén milliók figyelhettek fel a táncművészetre, várható, hogy a korábbinál többen lesznek kíváncsiak a táncszínházi előadásokra. A táncosok között több olyan tehetség van, akikkel Juronics szívesen dolgozna együtt.

Örömtánc a színpadon

A táncprodukciók közül a szegedi táncos-koreográfus mindig azokat nézte szívesen, amiben a versenyzők meg tudták mutatni a bennük lévő energiákat, a technikai tudást és a szellemi töltést. Nem kedvelte viszont azokat a produkciókat, amikor úgy érezte: a táncosok be vannak zárva egy szűk keretbe, vagyis olyan társastáncnak kell a lépéseit ismételni, ami nem mutatja meg, hogy ők mire képesek. Juronics szereti a felszabadult koreográfiákat, például amikor egy rock and roll eltorzul, és nagy, kicsattanó örömtánc lesz belőle. Örül annak is, hogy a kortárs tánc lehetőséget kapott a műsorban.

– Számomra a mezőny legnagyobb tehetsége Túri Lajos. Ritka, egészen jó képességű táncos, akivel öröm lesz majd dolgozni, ha erre lesz lehetőségem – mondta Juronics. – Nagyon fiatal, még nincs húszéves, és ennek ellenére „készen van". Nagyon drukkoltam neki. A másik nagy kedvencem Baranya Dávid, akinek már a műsorban is mondtam, hogy a társulatomban is szívesen látnám. Dávid nyitott fiatalember, nagyon vonzódik ahhoz a területhez, amit én képviselek. Barczi Laci is jól megállja majd a helyét a szakmában. A felsoroltakból pedig kitűnik, hogy a fiúk mezőnyét sokkal erősebbnek éreztem a lányokénál.

Juronics Tamás jól érezte magát a zsűriben. Keveházi Gáborral és Novák Péterrel régi, jó a kapcsolata, Kishonti Ildikó művésznővel is találkozott már, Daniela Hernandezzel viszont a műsor előtt soha. Ezzel együtt baráti hangulatban teltek az előkészületek és a műsorok is. Az első széria befejeztével Juronics Tamásnak hiányozni fog a Megatánc.

– Szerettem az élő adásokat, jó energiái voltak. Szerettem a műsorral járó publicitást is. A műsorokban persze nagyon kellett koncentrálni, nemcsak a produkciókra, hanem arra is, hogy egy-egy tánc után értelmesen tudjak megszólalni. Remélem, sikerült is. Igazából azonban élmény volt a műsor, nem fárasztott el. Ha indulna második széria, boldogan foglalnék helyet ismét a zsűriben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aranyhétvége, fahéjillatban

Hullámzott a tömeg szombaton Szegeden, tömve volt minden bolt és karácsonyi piactér. Másnapra mintha… Tovább olvasom