Délmagyar logó

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Juronics lemondott a táncművész szövetség elnöki posztjáról

Szeged - A Magyar Táncművészek Szövetségének hétfői közgyűlésén jelentette be Juronics Tamás, hogy nem vállalja tovább az elnöki funkciót. A Szegedi Nemzeti Színház művészeti igazgatója, és a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője kilenc hónapig töltötte be a szövetség elnöki posztját.
Juronics Tamás elmondta: több oka is volt arra, hogy lemondjon az elnöki pozícióról. Egyrészt a Szegedi Nemzeti Színház nemrégiben kinevezett művészeti igazgatójaként számos új feladat hárul rá, másrészt továbbra is vezetnie kell a Szegedi Kortárs Balett együttest, tette hozzá. Ugyanilyen nyomós indok, hogy nem szeretne a táncszakmán belül kialakult ellenséges viszonyok között vezetői tisztséget ellátni, hangsúlyozta a lemondott elnök.

A balettművész hozzátette: kilenc hónapig töltötte be a Magyar Táncművészek Szövetségének elnöki posztját. Amikor elvállalta a pozíciót, arra vállalkozott, hogy párbeszédet kezdeményez a különböző táncszakmai képviseletek között. A volt elnök emlékeztetett arra, hogy több hivatásos balett együttes lépett ki az elmúlt évben a Magyar Táncművészek Szövetségből. Juronics Tamás szerette volna feloldani a kialakult ellenséges helyzetet, de kudarcot vallott abban, hogy közös szakmai ügyeket tudjon képviselni. A balettművész hozzátette, ezért döntött úgy, hogy a továbbiakban nem vállalja a Magyar Táncművészek Szövetségének irányítását, de marad elnökségi tag.

Olvasóink írták

  • 1. Rumba 2008. május 20. 17:30
    „Túl nagy a káosz, még Tamás sem tudott rendet tenni...
    Mikor lesz már összefogás?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drogdílert és fogyasztókat fogtak Szegeden

Szeged - Két kábítószer dílert és négy fogyasztót fogtak el a rendőrök hétfőn különböző időpontokban Szegeden. Tovább olvasom