Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Juronics Tamás és Barta Dóra útjai különváltak

Juronics Tamás és Barta Dóra – ezentúl más utakon járnak. A rendező-koreográfus és a táncművész hat évig élt együtt, most azonban vége a románcnak, olyannyira, hogy Barta Dóra már nem is lép többet színpadra a Szegedi Kortárs Balett táncosaként.
Juronics Tamás híresen zárkózott, ha a magánéletéről van szó, most – hosszas unszolásra – egyedül lapunkkal tett kivételt.
– A magánéletem az egyetlen, amiről nem szeretek a nyilvánosság előtt beszélni, emlékezzen rá, nyáron sem könnyen vett rá, hogy meséljek a kapcsolatunkról, holott akkor még minden rendben volt köztem és Dóri között – kezdi a választ hosszú csend után a népszerű művész. – De valóban igaz a szóbeszéd, Dóri és én nem vagyunk már együtt. Szakmailag nagyon jól tudtunk együtt dolgozni, kizárólag magánéleti gondok voltak, csak a kettő nálunk sajnos összefonódott. Dóri hiánya óriási veszteség az együttes számára, mivel az elmúlt hat évben rengeteg szép szerepet táncolt.
A következő kérdésre, hogy miként viseli Juronics az elválást, már elutasító választ kapok: részletekről nem beszél.

Barta Dóra is nagyon visszafogottan nyilatkozik a szakításról, ő is csak a tényt erősíti meg. Szívesen beszél azonban a rá váró szakmai kihívásokról.
– Sok út van, amire most ráléphetek, nem tudom még, merre fogok tartani – mondja. – Egyelőre nyakig elmerültem egy nagy munkában, ami szerencsére teljesen lefoglal: a Magyar Fesztiválszínház bemutatót tart a Művészetek Palotájában, és lesérült a szólistájuk, ezért pánikhangulatban kerestek meg, hogy mentsem meg a premiert. Azután? Lehet, hogy vár rám egy párizsi út. Ami biztos, hogy Egerben koreografálom a West Side Storyt júniusban. Sok társulat vezetője megkeresett, amikor a szakmában nyilvánvalóvá vált, hogy elhagyom Szegedet, de még nem döntöttem el, hova szerződöm le.

Juronics Tamás még nem tudja, hogyan pótolja a balettegyüttesben Barta Dórát. Ami biztos: neki legalább annyi feladata lesz jövőre, mint Dórának, elvégre a népszerű Szegedi Kortárs Balett a 20. születésnapját ünnepli, és rengeteg meglepetéssel készülnek a szegediek számára.

Gáti Katalin Teodóra

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged napja: készülődik a város – Holnaptól borfesztivál

Az utolsó simításokat végezték el a holnap megnyíló 13. borfesztivál pavilonjain tegnap. Lázasan… Tovább olvasom