Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Juronics Tamás is tagja a Megatánc zsűrijének

Juronics Tamás lesz az egyik zsűritag a TV 2 ősszel induló új tehetségkutató show-műsorában, a Megatáncban. A Szegedi Kortárs Balett vezetője szakmai munkaként tekint a feladatra, és azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy társulata számára is felfedezhet majd fiatal tehetségeket.
Az öttagú zsűri már kiválogatta a jelentkezők közül a legjobbakat. Fotó: TV 2/Hornok Ildi
A TV 2 ősszel induló nagyszabású produkciójának, a Megatáncnak egy szegedi résztvevője már biztosan lesz. A táncos tehetségkutató verseny egyik zsűritagja ugyanis Juronics Tamástáncos-koreográfus, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője. Az Európa-szerte ismert és elismert kortárs táncművész Novák Péterrel, Keveházi Gáborral, Kishonti Ildikóval és Daniela Hernandez Faith-szel választja majd ki Magyarország legjobb táncosát, aki ösztöndíjat nyer a világ egyik leghíresebb tánciskolájába.

Bár a tévécsatorna csak most hozta nyilvánosságra Juronics zsűritagságát, a szegedi művész már lassan egy hónapja dolgozik a produkcióban. A zsűritagok ugyanis túl vannak a legnagyobb munkán: a több ezer jelentkezőből kiválasztották azt a mintegy ötven tehetséget, akik részt vehetnek az elődöntőben, vagyis a műsorban lehetőséget kapnak a bemutatkozásra. Közülük kerül majd ki az a 8 fiú és 8 lány, akik a döntők során hétről hétre bizonyíthatják ország-világ és a zsűri előtt: kiérdemlik az Év Megatáncosa 2006 címet.

Juronics Tamást Ferihegyen értük utol: a műsor indulása előtt még szabadságra utazott. Azt mondta, nem sokat gondolkozott, amikor felkérték zsűritagnak, hiszen úgy gondolja, hasznos és jó ügy mellé állt ezzel.
– A táncművészetet és a táncot ismertethetjük meg és népszerűsíthetjük ezzel a műsorral – fogalmazott.

Utánpótlás

Juronics Tamás még azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a műsor során olyan tehetséget fedeznek fel, akinek akár a Szegedi Kortárs Balettben is helye lehet – egy ilyen versenyzőről már most is tud. Igaz, neki még azelőtt kínált szerződést, hogy az illető elindult volna a tehetségkutató válogatásán. – Pár hónappal ezelőtt már felajánlottam neki, hogy amint befejezi az iskoláját, felveszem – mesélte. – Nagyon megörültem, amikor később megláttam a castingon, és be is került a legjobbak közé.

Arra, hogy a versenyzők mire számíthatnak tőle, szigorú vagy engedékeny zsűritag lesz-e, Juronics Tamás határozottan válaszolt: kizárólag szakmai. Figyeli majd, hogy tánctechnikailag mit tudnak a versenyzők, milyen előadók, illetve hogy önmagukhoz képest a verseny folyamán milyen fejlődésen mennek keresztül.
– Ebbe belefér nyilván az is, hogy ha azt gondolom, valami nem megfelelő, azt elmondom, viszont ha valami tetszik, azt is. De alapvetően pozitívan viszonyulok a fiatalokhoz, hiszen látszik, mekkora akarat van bennük.

A jelentkezőkről a Megatánc szegedi zsűritagja elmondta: sajnos sokan voltak, akik csupán szeretnek, de nem tudnak táncolni. Az új tehetségkutató műsorba azonban gyakorlatilag már kész táncosokat kerestek: a jók között is a legjobbakat.
– Hál' Istennek a végére viszont nagyon erős mezőny jött össze – tette hozzá Juronics. – A döntős 16 fő szerintem már nagyon ügyes gyerekekből áll majd, és izgalmas verseny alakul ki.

Juronics Tamás Szeged ismert alakja, táncművészeti berkekben pedig országosan és határainkon túl is elismert művész. Most hétről hétre feltűnik majd a TV 2 képernyőjén – a legszélesebb közönségrétegek körében válik ismertté. Ő azonban ennek nem tulajdonít túl nagy jelentősséget.
– Legfeljebb ezentúl már nemcsak Szegeden, hanem a fővárosban is felismernek – mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégsem vett föl nagy hitelt a megye

Az idei évre tervezett félmilliárdos működési hitel helyett eddig hetvenmilliót vett föl a megyei… Tovább olvasom