Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Juronicstól vette át Haller a Mandarint

Szeged - A csodálatos mandarin címszerepét Haller János kapta. A fiatal táncos már ötödik éve tagja a Szegedi Kortárs Balettnak. Azt mondta, a Bartók-mű zenéjét már kívülről fújja. Mégis nagy kihívás Juronics Tamás után eltáncolni a főszerepet.
Haller János táncolja a főszerepet A csodálatos mandarinban. A felújított darabot március 6-án mutatja be a Juronics Tamás által vezetett Szegedi Kortárs Balett a nagyszínházban. A korábbi címszereplő úgy döntött, most nem ő táncolja Mandarint Bartók művében, inkább átadja a főszerepet Hallernek. A „mester" után azonban nagy kihívás eltáncolni bármit is.

– Fel kell nőni hozzá, ez nem vitás. Nagy feladat Mandarint úgy eltáncolni, hogy előttem Juronics Tamásé volt ez a szerep, de megcsinálom – mondta a fiatal táncos a szombat délutáni próba szünetében.

Nem idegen számára ez a mű: már Pécsett is táncolta, majd Szegeden az egyik csavargót játszotta benne. Nagyon jól ismeri a darabot, a zenéjét kívülről fújja.

– Mandarin egy nagyon erős figura, a kisugárzása hatással van az emberekre. Ha megjelenik az alak, akkor jelen van a színpadon, és mindenki rá figyel. Bár sokan ilyennek hisznek engem is, én érzelmesebb, viccesebb, barátságosabb vagyok – nevetett a 25 éves balettos.

Haller János a Csodálatos Mandarin próbáján. Fotó: Frank Yvette
Haller János a Csodálatos Mandarin próbáján. Fotó: Frank Yvette

Elárulta, hogy nagyon jó barátok Juroniccsal. Eljárnak együtt szórakozni, vacsorázni, de munka közben megtartják a főnök-táncos kapcsolatot.

Haller János 2003-ban végzett Pécsett. Az iskola után még egy évig maradt az ottani színháznál. Juronics Tamás már akkor hívta Szegedre, de a szerződése miatt nem jöhetett. Ötödik éve tagja a Szegedi Kortárs Balettnak, az itt táncolt darabok közül a Carmina Burana, a Szentivánéji álom és a Homo ludens áll a legközelebb a szívéhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fekete pont: táncoló kockakövek

Szeged - „Poéngyárosok" szüretelik a szegedi Szent István téri víztorony tövében a kilazult… Tovább olvasom