Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 20°C | 32°C Még több cikk.

Jutalmat kaptak a rendőrök

Csongrád megye - Rendíthetetlen rendőröket és egy veszélyes rablóra az utcán lecsapó Király Nikolászt jutalmazta meg Lukács János Csongrád megyei rendőrfőkapitány.
1000 eurót utasított vissza Bakos Zsolt rendőrzászlós a röszkei országhatártól mintegy 200 méterre októberben. Két embercsempész lobogtatta meg előtte a 100-as címletekből álló köteget, amely átszámítva meghaladja a 280 ezer forintot. Az összeg többszöröse a fizetésének.

– A csempészek 6 embert hoztak át a határon, akit a kollégáim már elkaptak. Már közel jártak Szerbiához, amikor a nyomukba értünk. Az egyik elővette a felső zsebéből a pénzt, és tört magyarsággal mondta, hogy ők már visszafelé tartanak, nem akarnak bajt maguknak, és tegyük el a pénzt – mesélte a megvesztegethetetlen rendőr. A csempészek nem tették zsebre, amit Bakos Zsolttól kaptak. A férfi átgázolt a köztük húzódó vizes árkon, leteperte és megbilincselte a vesztegetni akarókat.

A zászlós és 5 kollégája tegnap ajándékutalványt vagy magasabb fizetési osztályba sorolást kapott Lukács János dandártábornoktól.

– Nem is gondoltam a pénzre – mondta ezt már Lengyel Gábor zászlós, akit két hete Szőreg határában próbált megvesztegetni egy szerb férfi. – Rutinellenőrzésnek indult az egész, amikor leintettünk egy szerb rendszámú autót. Három utasa volt, akik közül kettőnek minden rendben volt a papírjával. A harmadik egy 100 euróssal bélelte ki az okmányát – emlékezett vissza a fiatalember. – A megbilincselésekor 200, a rendőrautóba ültetésekor már 400 eurót kínált. Mindössze az futott át az agyamon, hogy a vesztegetési kísérlet miatt több lesz a papírmunkánk – mesélte mosolyogva Gábor. A megjutalmazott rendőrök általánosságban elmondták: nem túl gyakoriak az ilyen próbálkozások, és főleg külföldiek élnek vele az országhatárok közelében. Főként 50–100 euróval próbálják megkenni a rendőrt, a pénzt pedig legtöbbször a hivatalos igazolványokba csúsztatva adják át.

Baksa László: Bár a listán nem szerepel, de mit szólnál egy hőálló kesztyűhöz? Az Árukereső felmérése szerint a többség szeret biztosra menni ajándékvásárláskor. Fotó: Karnok Csaba
A kitüntetett rendőrök. A hátsó sorban Lengyel Gábor, Oroszi Tamás és Bakos Zsolt, az első sorban Szmolenszki László, Nagy Zoltán és Király Nikolász. Fotó: Frank Yvette

Ezzel a módszerrel, de 500 euróval próbálta megvesztegetni egy szerb embercsempész Nagy Zoltán zászlóst és Oroszi Tamás őrmestert Szőregen – a férfi magát buktatta le. – Rákérdeztünk, hogy mi ez a pénz, mire ő hátrabiccentett. A sofőrfülkéből a hátsó részbe csak egy kis ablakon keresztül lehetett belátni. Amikor odavilágítottunk, emberi alakokat láttunk. A raktérben 18 határsértő bújt meg – mesélte Nagy Zoltán. A zászlós elmondta: a különféle ellenőrzésekre megállított sofőrök többsége nem akarja pénzzel eltussolni a szabálysértéseket, ám nehezen viselik, hogy egy alapos igazoltatás akár 10 perc is lehet, pedig a körözött kocsik így könnyen kiszűrhetők a forgalomból.

Király Nikolász elismerése

Ajándékutalványt kapott a rendőrségtől Király Nikolász. A 39 éves férfiról megírtuk, hogy november végén egy veszélyes bűnözőt kapott el a szegedi Mérey utcában. A civil férfi egy idős nő kirablásának szemtanúja volt. A rabló után vetette magát, a földre teperte, és a rendőrség kiérkezéséig visszatartotta. A tótkomlósi rablóról kiderült, hogy korábban emberölés miatt ült börtönben. Nikolász akkor elmondta: egy szegedi haditechnikai park létrehozásán töri a fejét. – Ehhez megszereztem Csongrád megye 39 polgármestere és számtalan iskolaigazgató támogatását. A parkot a Dorozsmai úton szeretnénk létrehozni, ahol katonai teherautókat, lövegeket és lánctalpasokat állítanánk ki. Ezzel azt is szeretnénk elérni, hogy a katonai pálya vonzóbb legyen a fiataloknak. Már van ott egy ingatlanom, amit a mellette lévő önkormányzati terület tartós bérbevételével szeretnénk bővíteni – mesélte lapunknak Nikolász.

Olvasóink írták

 • 5. jozko 2010. december 08. 22:29
  „Hoppá:

  Ez eredetileg így szólt :

  NEM sajnálom tőlük...
  Nem szoktam mondatot kezdeni kis kezdőbetűvel-fejezetet főleg nem!
  Valahol eltűnt a "Nem".

  A 2. mondat úgy jelent meg, ahogyan leírtam!
  És ahogyan gondolom!”
 • 4. jozko 2010. december 08. 17:51
  „sajnálom tőlük.
  Csak nem tartom összeegyeztethetőnek a hívatástudattal.”
 • 3. zoltanszabo 2010. december 08. 13:26
  „H a elfogadja a " hála" pénzt, lehet,hogy aki adta az 1 óra múlva meg feljelenti az örsön.
  Jól, becsületesen dolgoztak, megérdemlik a jutalmat. Gondolom nem egy óriási összeg lehet ,amit nem tudnának elkölteni.”
 • 2. azénéletem 2010. december 08. 11:44
  „Itt van mindenki, aki nem korrumpálható?”
 • 1. tunderke2010 2010. december 08. 08:55
  „Számomra már az is felháborító, hogy egy bűnöző tettei felett szemet hunynak a hatóságok, csak mert bűnözőtársait sorra buktatja le. De az már mindennek a teteje, hogy a rendőrség elismerését fejezze ki. Vajon milyen világba élünk, hogy ez megengedhető??????????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújultak a túraútvonalak Mórahalom közelében

Uniós támogatással megújultak a helyi látványosságokat, műemlékeket és védett természeti területeket érintő túraútvonalak a Homokhátságon. Tovább olvasom