Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Jutalomkirándulás Budapestre

Szeged - A Parlamentbe, a Mikulás-házba és a Mikulás-gyárba kirándul 42 szegedi kisiskolás és 3 kísérőjük szerdán. A szerencsés gyerekek már izgatottan várják az utazást. Szüleik, tanáraik beszélgetéssel készítik őket a nagy útra.
Különleges programon vesz részt három szegedi iskolából 14-14 gyerek: a Miniszterelnöki Hivatal idegenvezetéssel egybekötött csoportos parlamenti látogatást szervezett nekik szerdára – lapunk támogatásával. A budapesti kirándulást az teszi még izgalmasabbá, hogy az Országház megtekintése után a Mikulás krampuszai elkalauzolják a gyerekeket a Mikulás-házba.

– Még sosem voltam a Parlamentben. Biztosan nagyon szép lesz. És az is izgalmas, hogy találkozunk az igazi télapóval – mondta Herczog Anna. A Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola hatodikos kisdiákja elárulta: az osztályából egyedül ő utazik a fővárosba. Készül a kirándulásra, olvas a Parlamentről az interneten.

Kívülről már látta az Országházat Nagy Evelin, de ez lesz az első alkalom, hogy be is léphet a díszes épületbe a szőregi Kossuth Lajos Általános Iskola negyedikes tanulója. – Mondtam a lányomnak, hogy már ezért megérte tanulni – mosolygott a kübekházi Nagyné Kővágó Krisztina. Még ő sem járt a Parlamentben, ezért izgatottan várja lánya élménybeszámolóját. Előtte azonban egy kicsit beszélgetnek arról, hová is utaznak, mi mindent látnak majd a gyerekek.

Herczog Anna még sosem járt a Parlamentben. Fotó: Segesvári Csaba
Herczog Anna még sosem járt a Parlamentben.
Fotó: Segesvári Csaba

A budapesti kirándulás során Ujhelyi István kalauzolja a szegedi diákokat, az államtitkár a saját irodáját is megmutatja a csoportnak.

– A mi iskolánkban hagyomány, hogy a másodikosok Budapestre kirándulnak, és a Parlament mellett megnéznek egy olyan látványosságot, amit mindenki szeretne – magyarázta Lázárné Kontor Emília. A Tisza-parti Általános Iskola tanítója hozzátette: egy kicsit felelevenítik majd a 14 szerencsés kisdiákkal a korábban látottakat: játékos formában megbeszélik, miért ez az ország háza, kik dolgoznak ott, és mi mindent csinálnak.

A szegedi iskolások kisebb ajándékot kapnak, és megnézhetik a Hősök terén a Mikulás-gyárat, ahová elviszik felesleges játékaikat, és közösen átadják azokat a Mikulás-gyárnak, a rászoruló gyerekek javára.

Olvasóink írták

  • 1. flexsnake 2009. december 08. 06:32
    „Ha hetente be kéne járnod, utálnád.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ádám betegen várta a Mikulást

Varga Ádámot december 2-ára, 13. születésnapjára egy magas lázzal járó vírusos fertőzés gyűrte le. Tovább olvasom