Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Kabátba rejtett fegyver és lőszer a határon - fotók

Röszke - Egy belépésre jelentkező autóbusz egyik utasának kabátjában találtak a pénzügyőrök - elsődleges szakértői vélemény szerint - átalakított gáz- és riaasztófegyvereket, valamint több tucat lőszert.
A Röszkei Határkirendeltségen jelentkezett belépésre csütörtökön egy osztrák autóbusz utasaként egy szintén osztrák állampolgárságú férfi.

A pénzügyőrök az utasokat nyilatkoztatták, majd a járművet félreállították tételes vámvizsgálat céljából. A szigorított ellenőrzés során a pénzügyőröknek gyanússá vált egy idegesen viselkedő osztrák férfi. A szokatlan viselkedés oka hamar kiderült, hiszen az utas kabátjából – abba belevarrva – 5 darab – az előzetes szakértői vélemény alapján – átalakított gáz és riasztófegyver -, valamint 70 darab éles lőszer került elő.

Kabátba rejtett fegyver és lőszer a határon. Fotó: Rendőrség (galéria)

A pénzügyőrök a fegyvereket és a töltényeket lefoglalták, valamint az osztrák férfi ellen engedély nélküli engedély kereteit túllépő behozatallal, kivitellel, átszállítással elkövetett lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitánysághoz.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a 20 esztendős férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd ezt követően őrizetbe vételére került sor.

Az eljárás szakértő bevonásával a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon folyamatban van.

Olvasóink írták

  • 2. rozator 2011. március 25. 17:39
    „Leginkább távirányítók ezek!”
  • 1. varadipal 2011. március 25. 14:43
    „Csempészet és engedély nélkül lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés megalapozott gyanuja. Nem kell csűrni, csavarni a jogot.Nem lett attól még egy firkász sem okosabb, ha úgy írt, hogy csak ő értette. Sőt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jóban lenni a Tiszával - Kétnapos nemzetközi konferencia Szegeden

Öt ország összehangolt fejlesztési stratégiájára van szükség ahhoz, hogy a Tisza mentén elkerüljék a környezeti és árvízi katasztrófákat, közös földhasználati, természetvédelmi, gazdasági stratégiát alakítsanak ki az ártérben. Tovább olvasom