Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Kabátok szezonja és fazonja

Dominakabát, Metál Lady-dzseki, és prém/szőr minden mennyiségben. A szegedi kabátkínálatot térképeztük fel, és találtunk megoldást azoknak is, akik politikai meggyőződésüket magukon hirdetnék.
A válogatás – művészet. Fotó: Karnok Csaba
Éjszakánként fagyott, hó is hullott az elmúlt napokban, ezért aki eddig a Mikulástól várta, vagy a decemberi fizetésig halogatni akarta a télikabát-vásárlást, kénytelen volt újragondolni terveit. A szegedi választékot mi is feltérképeztük. Vadászterületül a klasszikus útvonalat – nagyáruház, Kárász utca, pláza – választottuk. Nem érdemes tagadni: az extrémet kerestük.

A kínaiban indítottunk, ahol mindjárt egy metálfényű lila műanyag csoda keltette fel az érdeklődésünket. A kabát olcsó (5800 forint), viszont vékony is, így hidegben alkalmatlan. Mégis talán azoknak ajánlanánk, akik nem fázósak, de szeretnék azt a látszatot kelteni. A hosszú kabát ugyanis – legalábbis messziről – melegnek tűnt.

Egy másik hasonló üzletben határozatlanok számára találtunk remek darabot. A katonai szabású barna kabáton minden volt: rózsaszín, zöld és lila virágok, néhány gomb, cipzár és némi prém. Külön-külön is sok, együtt borzalmas. A szőr egyébként majdnem minden üzlet szinte minden darabján kötelező kellék. Például azon a rikító narancssárga dzsekin, amelyet rókaszőröstül 55 ezer forintért kínáltak. De kinek? – kérdeztem kollégámat, aki így válaszolt: a kérdés jogos. Talán ravasz fideszeseknek (pirosban ravasz szocialistáknak).

Dialógus

Kabátmustra közben hallottunk egy remek párbeszédet:
– Milyen ez a kabát?
– Olyan hóka.
– Mi az a hóka?
– Olyan, mint a fóka, csak más.

A következő üzlet feltehetően dominák számára kínálta árukészletét. A fehér tábornokkabátok között bukkantunk egyes számú kedvencünkre, egy elöl bőrbetétes, szegecses – természetesen prémes – kabátra. Érdeklődésünkre az eladó kimérten közölte: az ára 70 ezer forint. (Pontosabban azt mondta: ami előtted van, az 70 ezer forint).
A szomszédos bolt dolgozója az előző ellentéte volt: kedves, talán túlságosan is. Lebeszélt a csillogó szállal átszőtt vékony dzseki fogdosásáról, és feladott rám egy fehér velúrt. Nem volt rossz, csak vékony. Az ára 16 ezer.

A plázában még jórészt a dzsekik hódítanak, volt hosszú, rövid, szőrös (főleg), szőrtelen (alig). Semmi különös, viszont már 2500 forinttól kapható. Ennél jóval drágább, majdnem hatvanezer forint az a szürke hosszú darab, melyet a csuklónál is szürke prém borított.

Már majdnem azt hittük, hogy a dominabolt kabátja kapja a legextrémebb címet, amikor felfedeztünk egy hasonló stílusút, de olyat, amit még maga Metál Lady sem vett volna fel. A szőrdzsekit 10 centiméterenként szegecses bőrcsík, bónuszként hatalmas bőröv díszítette. Viszont legalább a nyaka – és csak az – nem volt szőrös. Mindez majdnem 13 ezer forintért. Ugyanitt azonban találtunk konszolidált, csinos feketét is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elbúcsúztatták Gregor Józsefet

Több mint másfél ezer ember kísérte tegnap utolsó útjára a szegedi Belvárosi temetőben a múlt héten… Tovább olvasom