Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

Kakas Béla vezeti az új megyei közgyűlést

Csongrád megye - Kakas Bélát, Sándorfalva korábbi polgármesterét választotta elnökévé a pénteken megalakult megyei közgyűlés. Alelnökként segíti munkáját elődje, Magyar Anna és a korábbi sándorfalvi jegyző, Kovács Beáta is.
A baksi választás megismétlése miatt csak most pénteken tudta megtartani alakuló ülését a húszfős Csongrád Megyei Közgyűlés. Vadász Csaba főjegyző, Juhász Tünde kormánymegbízott köszöntője után Pető Zsolt, a Területi Választási Bizottság elnöke ismertette a mandátumot szerzett megyei közgyűlési képviselők névsorát.

A 11 fős Fidesz-KDNP frakciót Gémes László, az 5 tagú MSZP-frakciót Varga Péter, a 4 képviselőből álló Jobbik-frakciót Szabó Zoltán Ferenc vezeti. Az elnöki tisztségre egyedül Kakas Bélát (Fidesz-KDNP) jelölték, és a titkos szavazáson 17 igennel meg is választották. Havi illetménye bruttó 673 ezer 90 forint, költségtérítése 100 ezer 963 forint lesz.

Kakas Béla menedzserszemléletet hozott a megyeházára. Fotó: Kuklis István
Kakas Béla (jobbról) menedzserszemléletet hozhat a megyeházára.
Fotó: Kuklis István

Miután a korelnöktől, Simicz Józseftől (MSZP) átvette az ülés levezetésének feladatát, az új elnök elmondta, hogy gépész végzettségű, bölcsészdiplomát is szerzett, vállalkozásokat vezetett, szabadidejében muzsikál, és az utóbbi 8 évben Sándorfalva polgármestere volt. Menedzserszemléletű, eredménycentrikus önkormányzatot szeretne vezetni, arra készül, hogy ez a szervezet pontosan fogja vezényelni a megyei fejlesztési terv végrehajtását. Azt várja, hogy mindenki saját településéért fog lobbizni, és a viták során így háttérbe szorul a párthovatartozás. Szintén titkos szavazással választották meg az alelnököket.

Ádók János (Fidesz-KDNP), aki harmadik ciklusát kezdi ezen a poszton, 20 szavazatot kapott, Magyar Anna (Fidesz-KDNP), a korábbi elnök 17-et. Nem képviselő alelnöknek Kakas Béla Kovács Beáta jogászt jelölte, aki korábban családi vállalkozást vezetett, majd a Kézműves Kamarát irányította, és Sándorfalva jegyzőjeként dolgozott. Ő is 20 igen szavazatot kapott.

Nógrádi Zoltánt (Fidesz-KDNP) külgazdasági, Gémes Lászlót mezőgazdasági, Szirbik Imrét (MSZP) pedig nemzetiségi tanácsnokká választották. A közgyűlés ügyrendi és jogi, pénzügyi és gazdasági, valamint terület-, gazdaság- és turizmusfejlesztési bizottságot választott.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bűnmegelőzés a Napfény Parkban

Cikkünk hatására bűn- és baleset-megelőzési családi napot tartott a Szegedi Rendőrkapitányság és a Napfény Park Bevásárlóközpont. Tovább olvasom