Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Kalandfilmet forgatnak Szegeden és Kiskunmajsán

Munkanélküli. Kedvet kapott a színészethez. llyen és hasonló indokokat hallottunk egy szegedi szereplőválogatás jelentkezői között. Tévés ifjúsági kalandfilm készül, az alkotók a várost és Kiskunmajsát szemelték ki a forgatás helyszínéül. Bemutató: 2008 tavaszán.
A folyosón pattanásig feszült volt a hangulat. A tízéves kislány ugyanúgy izgult, mint az ujjait tördelő 45 éves asszony. Mindenki az ajtót figyelte: tízpercenként megjelent ott egy fiatal férfi, és szólította a jelölteket.
Szombat délelőtt egy Szegeden lebonyolított casting helyszínére látogattunk: a tanárképző főiskola kávézójába. A hirdetés úgy szólt, kalandfilmbe keresnek szereplőket. Kíváncsiak voltunk, 25 éves kolléganőnknek van-e esélye szerephez jutni.

Miközben vártunk a sorunkra, kifaggattuk a „színészpalántákat". A 32 éves Kristóf János korábban árufeltöltőként dolgozott, és még soha nem foglalkozott színészettel. Statisztának jelentkezett. – Munkanélküli vagyok, jól jöhet egy kis pluszpénz – magyarázta. Haddad Sabrinának is ez az első megmérettetése. A 10 éves kislány nagyon sokoldalú tehetség, hastáncol, versenytáncol, balettozik, vers- és mesemondó. Mindenképpen színésznő szeretne lenni. A 23 éves Vass Csilla és anyukája, Vass Gézáné egyszerűen csak kedvet kaptak a színészkedéshez. Miután kijöttek a meghallgatásról, kiderült, Csilla alkalmas lenne a film állatorvosa asszisztensének, anyukájához pedig passzolna a kocsmárosné szerep.

Első tévéfilmjük

A Nemere István regényéből készült feldolgozás alacsony költségvetésű produkció. A cég, mely a filmet készíti, korábban dokumentumfilmeket gyártott, ez lesz az első tévéfilmjük. A forgatókönyvet az író felesége, Nemere Ilona írta.

Kolléganőnket szólították. A terembe lépve kifejezetten megijedt a lámpák vakító fényétől, és a szemközt elhelyezett kamerától. – Beszéljen magáról, mivel foglalkozik? – kérdezték az asztal túloldalán ülő fiatal hölgyek. Hamar kiderült, olyan jelöltre lenne szükség, akiről el lehet hinni, hogy van két 12 éves gyermeke – kolléganőnk ehhez „sajnos" túl fiatal. Statisztának sem felelt meg, erre a célra „egyszerűbb karaktereket" kerestek.

Nemere István Nagyfülű Artúr kalandjai című regényének feldolgozása egy vidéken töltött gyerekkori nyárra való visszaemlékezés. A főszereplők 11-13 éves gyerekek, szomszédok és jó barátok. Szüleikkel egy kisvárosban élik hétköznapi életüket. A történetben Artúr egy csacsi – magyarázta Molnár Szilvia producer, akitől azt is megtudtuk, ez nem az első válogatás, Szegeden és Budapesten is tartottak már kettőt, és nem kizárt, hogy a fővárosban is hirdetnek még egy fordulót.

– A klasszikus ifjúsági kalandfilmek világát szeretnénk felidézni ötvenperces tévéfilmünkben, melyben külön figyelmet kap az állatok és a természet szeretete. És persze az ifjúsági történet nem lesz izgalommentes: egy kis krimi, egy kis szerelem teszi majd feledhetetlenné – keltegette kíváncsiságunkat Csipak Emese, a film rendezője.

A forgatást augusztus 12-én kezdik Szegeden és Kiskunmajsán. Körülbelül egy hét alatt felveszik az összes jelenetet. A kész produkciót 2008 tavaszán szeretnék bemutatni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gallusz Niki: Minden erőmmel megpróbálok optimista lenni

Minden megtakarított pénzét a tánc– és énekóráira költötte, keményen megdolgozott a sikerért.… Tovább olvasom