Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Kalapács alá kerül a helyőrségi klub

Négy Csongrád megyei ingatlanától válna meg a Honvédelmi Minisztérium. A tárca összesen 122 ingatlant – csapatpihenőt, üdülőt, raktárt és sportkomplexumot – jelölt eladásra.
Négy Csongrád megyei ingatlanától válna meg a Honvédelmi Minisztérium. A tárca összesen 122 ingatlant – csapatpihenőt, üdülőt, raktárt és sportkomplexumot – jelölt eladásra. Ezek között található a szegedi Victor Hugó utcai helyőrségi klub – amely közel háromszáz nyugdíjas rendszeres találkozóhelye – és a Boros József utcai HM Ingatlankezelő Hivatal, valamint a szentesi Esze Tamás laktanya egy része és vegyes raktára.

Az ingatlanok eladását már régóta fontolgatja a tárca. Az áruba bocsátható épületeket és telephelyeket a honvédelmi miniszter és vezérkari főnök egyeztetése után jelölték ki. A HM tavaly több mint egymilliárd forintot költött a megüresedett, feleslegessé vált ingatlanok őrzésére és karbantartására. Ezért is szeretne megválni a tárca az építményektől. Az ingatlanokat nyílt pályázaton hirdetik meg. A minisztérium tízmilliárd forint körüli bevételre számít a használaton kívüli ingatlanok eladásából.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Médiabál lesz Szegeden

Médiabált rendeznek jövő héten szombaton Szegeden. Évek óta nem volt a Csongrád megyei sajtó… Tovább olvasom