Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Kalapács alá kerül Agatha Christie szegedi levele

A dokumentumot november 5-én, 50 ezer forintos kikiáltási áron kínálják majd eladásra a 18. Szegedi Könyvárverésen.
"Kedves Pósa Péter! Nagyon kedves Öntől, hogy ezt a melegszívű, elismerő levelet írta. Hálás vagyok, hogy kedveli a könyveimet. A legjobbakat kívánom Önnek és feleségének, tisztelettel: Agatha Christie." Ez áll abban a rövidke, gépelt, ám kézzel aláírt válaszlevélben, amelyet a krimi koronázatlan királynője küldött vissza 1975-ben Pósa Péternek. A dokumentumot november 5-én, 50 ezer forintos kikiáltási áron eladásra kínálják a 18. Szegedi Könyvárverésen.

- A levél címzettje, Pósa Péter a szegedi egyetemen tanított világirodalmat, apja a leginkább gyermekmeséiről ismert író, Pósa Lajos volt – mondta el a Bors érdeklődésére az árverési katalógust összeállító Jakó Csaba.

Agatha Christie brit írónő, akit mintegy 80 krimiregénye tett világszinten ismertté. Ő találta ki a zseniális belga nyomozó, Hercule Poirot és az idős hobbidetektív, Miss Marple figuráját is.

 
Borsonline.hu

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A konyhában is a teremtés érdekli

A konyhában is a teremtés érdekli
Teológiát tanult, de vendéglátós lett a kiskunfélegyházi Kovács Katalinból, aki a csúcsgasztronómiában is kipróbálná magát. Tovább olvasom