Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Kalaptorta és marcipánbohóc a sláger

Esküvői kalapot formáztak tortából, bohócot alkottak marcipánból azok a diákok, akik részt vettek a Fodor József Élelmiszeripari Szakközépiskola és Szakiskolában a cukrászversenyen. Az ötvenéves intézményben hamarosan országos pékversenyt rendeznek.
Fotó: Gyenes Kálmán
Szeged legjobb cukrásztanulói vetélkedtek tegnap az ötvenéves Fodor József Élelmiszeripari Szakközépiskola és Szakiskolában. A tortadíszítő feladatot és a svájci kifli készítést a házigazdákon kívül a Krúdy Gyula Kereskedelmi, Vendéglátó-ipari Szakközépiskola és Szakiskola valamint a Hansági Ferenc Vendéglátó-ipari, Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskolából diákjai végezték. A tizenhat szeletes tortaalapra a csapatok szabadon mintázhattak. Voltak, akik marcipánból bohócot alkottak, a legtöbben azonban virágot készítettek, és ezt használták fő díszítőelemként.

– Némelyik remekmű alkalmi, esküvői tortának is megfelelne – jelentette ki Czankné Csatlós Éva, a Fodor szakközépiskola gyakorlati oktatás vezetője. Nekünk igazán az esküvői kalapot megörökítő torta tetszett, a zsűri viszont a hanságis Pásztor Szilvia és Szabó Elvira virággal és gyöngyökkel kirakott ízléses díszítőmunkáját ítélte a legjobbnak. Elragadtatással szólt Vörös László deszki cukrászmester is a diákok kézügyességéről, dicsérte fantáziájukat. – A torták és a svájci kiflik bármely cukrászda remekei lehetnének. Ügyesek, tehetségesek a fiatalok – áradozott az utánpótlásról a szakember.

Március elején az országos pékversenyt rendezik meg a jubiláló iskolában, ahol a legnépszerűbb a pék és a cukrász szakma, de nincs beiskolázási gond a henteseknél és az élelmiszer-ipari laboránsoknál sem. Hús-, baromfi- és élelmiszer-ipari technikusnak azonban jóval kevesebben jelentkeznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaszias hétvége lesz

Véglegesen még nem lehet eltemetni a telet, viszont jó hír a tavaszváróknak, hogy a következő két… Tovább olvasom