Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Kálló Gábor, Zöldek Pártja

Kálló Gábort (képünkön) március 28-án vette nyilvántartásba a bíróság, ezért nem tudtuk bemutatni a megyei 3-as választókerület képviselőjelöltjei között. A szegedi körzetben négyen indulnak a választásokon: Botka László (MSZP–SZDSZ), Kalmár Ferenc (Fidesz–KDNP), Kálló Gábor (Zöldek Pártja) és Tímárné Horváth Magdolna (MDF).
Kálló Gábor
– Az újság hasábjain is szeretném megköszönni a jelölőimnek – azoknak, akik nekem adták a kopogtatócédulájukat – a bizalmat – kezdte Kálló Gábor. A képviselőjelölt elmondta: a választópolgárok iránti tisztelet, valamint önbecsülése miatt nyújtotta be fellebbezését, amikor a választási bizottság elutasította a nyilvántartásba vételét.

A Zöldek Pártja képviselőjelöltjének választási programjában központi helyen szerepel az egészség és a természetesség. Kálló Gábor pontokba szedve sorolta programja főbb elemeit: 1. Legyen több egészséges és hosszabb életű honfitársam, aki szereti és tiszteli az életet, 2. Ha már hegyünk nincs, legyen több erdőnk, váljon fürdésre is alkalmassá Tiszánk, 3. Ehessünk tápláló, gyógyszereket helyettesítő, élvezhető, géntechnikai módosításoktól mentes – tehát főleg hazai – élelmiszert, ihassunk tiszta, üde vizet, és ne jussunk oda, hogy pénzért kelljen vennünk a levegőt.

Kálló Gábor szeretné, ha béke lenne a választókerületi jelöltek között, mert szerinte Szegedet szeretni nem pátfüggő dolog. A jelölt szerint az lenne az ideális, ha a programok vitája nem akadályozná a gyors és hatékony megoldásokat. – A hármas választókerületben a fenntarthatóság legszigorúbb elvei szerint kell és lehet csak eljárni.

Névjegy

Kálló Gábor 1948. március 15-én született Szegeden. 1982-ben szerzett állattenyésztő üzemmérnöki diplomát Kaposvárott. Több civil szervezet tagja, vezetője: az Agnuscoop Juhtenyésztő Egyesület elnöke, a Biokultúra Egyesület szegedi vezetője, a Dél-alföldi Biokultúra Egyesület elnökségi tagja, a Biokultúra Egyesületek Szövetségének felügyelőbizottsági tagja. Dócon nyolc hektáron ökológiai gazdálkodást folytat. Elvált, három gyermeke és hat unokája van.

Gondolok itt az algyői ökoiskola helyzetének rendezésére, Északnyugat-Szeged kátyúkkal teli útjaira, a szociálisan hátrányos helyzetűek további segítésére, a zsombói, bordányi és üllési mezőgazdasági termékek piacra jutásának könnyítésére, a Csongrádi sugárúti és egyéb hiányzó kerékpárutak kialakítására, a meglévők karbantartására, a kitermelt fák helyén cserjékkel fertőzött területek erdősítésére, a bűz, a nitrózus gázok és a korom csökkentésére. Kálló Gábor szerint ezek megvalósítása legalább olyan fontos, mint a munkahelyteremtés és az autópálya-építés, mert „sok mozgásában korlátozott embertársunknak nem adatik meg autópályán közlekedni, de a nagykörúton még mindig csak segítséggel tud a meredek járdaszélekről le- és feljutni."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üzemmé alakult át a volt Móricz

Százötvenmillió forintos beruházással elkészült a Szegedi Szefo Fonalfeldolgozó Zrt. új telephelye a… Tovább olvasom