Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Kalmár, a tartózkodó

Szerda esténként fél 8-tól látható a Városi Televízió és a Délmagyarország közös műsora, a Szemközt. A héten Kalmár Ferenc szegedi önkormányzati képviselőt, a KDNP alelnökét arról kérdezte lapunk főmunkatársa, Oláh Zoltán, és a televízió szerkesztő-riportere, Márok Tamás, hogy miért nem támogatta a megyés püspök városi érdekből történő lakáshoz juttatását.
– A püspök atya lakáshoz juttatásáról zárt ülésen döntött a közgyűlés – mondta Kalmár Ferenc. A képviselő szerint furcsa, hogy zárt ülésről kiszivárognak információk, de azzal kapcsolatban nem akart találgatásokba bocsátkozni, hogy ez melyik oldalnak állhatott az érdekében.

A politikus egyetértett azzal a megjegyzéssel, hogy „tartózkodása" azért kavart hullámokat, mert ő a KDNP alelnöke, pártja jó kapcsolatokat ápol az egyházakkal. Kalmár Ferenc arra a közbevetésre, hogy „még más is lehet a háttérben", azt válaszolta, nincs. Azt viszont elárulta, hogy szavazásának indokairól tájékoztatta a KDNP vezetőjét, Semjén Zsoltot, a pártelnök egyetértett vele.

Kalmár Ferenc arra a kérdésre, hogy tájékoztatta-e Gyulay Endrét, elmondta-e neki, hogy miért nem szavazta meg a lakáshoz juttatását, azt válaszolta: a közgyűlés óta nem találkoztak, telefonon sem hívta fel, de erre sor kerül, elmondja az indokait.

– Ha megismételnék a szavazást, ugyanígy döntenék – mondta Kalmár Ferenc.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másfél milliós adomány a szívsebészetnek

Másfél millió forint értékű műszert adományozott egy makói férfi a szegedi szívsebészeti klinikának.… Tovább olvasom