Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Kalmár: Botka határolódjon el Gyurcsány politikájától

Szeged - Sajtótájékoztatót tartottok ma délelőtt a városháza előtt az ellenzék helyi politikusai, akik Gyurcsány Ferenc holnapi szegedi látogatásával kapcsolatosan beszéltek.
A sajtótájékoztatón a Fidesz frakcióvezetője, Hüvös László mellett több ellenzéki politikus, így Oláh János, Bodó Imre, Kalmár Ferenc, Haág Zalán és Balogi Dániel is részt vett.

A Fidesz országgyűlési képviselője, Bodó Imre hangsúlyozta: Botka László és Ujhelyi István felsorakozott Gyurcsány Ferenc mellett, kiszolgálják a miniszterelnököt és nem Szeged érdekeit képviselik.

Kalmár Ferenc, a KDNP frakcióvezetője felszólította Botka Lászlót, hogy határolódjon el Gyurcsány politikájától. Ha ezt megteszi, akkor az ellenzék ezt a nyilvánosság előtt köszöni meg a polgármesternek - jelentette ki.

Hüvös László leszögezte: egy város polgárai azért választanak meg egy országgyűlési képviselőt, hogy az képviselje érdekeiket. Botka László 2008-ban egyszer sem ejtette ki a száján a tisztelt ház előtt Szeged város nevét, egyszer sem kért szót az országgyűlés ülésein - mondta el a Fidesz frakcióvezetője.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. zoltankis 2009. március 04. 10:26
  „Itt tüntetni 2006. június 9-én lett volna miért. Akkor jelentették be a megszorító intézkedéseket. De ugye a focivébé akkor sokaknak(és különösen egyeseknek) fontosabb volt, mint az ország sorsa ...”
 • 21. szagnes 2009. március 04. 08:31
  „Menjen a Bodó "úr" a sohivatalba. Semmit nem csinált 15 év alatt Tiszaszigeten, SEMMIT. Újszegedről meg ne nagyon járjon a szája. Soha nem fog felérni sem az Újhelyihez, sem a Botkához persze Gyurcsány Ferenchez sem. Ők demokrata politikusok, ami a fidesz politikusairol nem igen mondható el.. Ági”
 • 20. varadipal 2009. március 04. 07:50
  „Suszter a kaptafánál, pap a szószéknél maradjon.
  Ja fiúk meg kellett volna nyerni a választást.
  Kalmár féle jótanácsokkal el vagyunk látva. Az egyszeri tehén is a jótanácsok hatására pusztult el.
  Kalmár úr tanácsok helyet kalácsot tud adni? Az most jobban hiányzik a híveinek.
  Mellékesen: A KNDP hogy került a parlamentbe a 0,5 %-ával? Komoly népképviselet.”
 • 19. maci52 2009. március 04. 05:50
  „Gyurcsány,botka,Ujhelyi, bort isznak és vizet prédikálnak,válság van,elmegy kölcsönökért kunyerálni állítólag nekünk,ugyan akkor az APEH-korrupt vezetőinek 17 milliárd jutalom jár????Égbe kiáltó gazemberség amit ezek a posztkomcsik megtehetnek.Szakadjatok meg mint a véreshurka.”
 • 18. szociálischarta.blog.hu 2009. március 03. 17:33
  „Egyenes beszéd kell az ellenzéktől! Mondja ki: Dr Botka László MSZP politikus parlamenti képviselő is felelős a kormánya által elkövetett hibákért és követelje a felelősségrevonást!
  Ilyen az egyenes beszéd a német demokráciában: Kihallgatni a menedzsereket! Der Spiegel (spiegel.de)
  A baloldali német hírmagazin Wulff a banki menedzserek kihallgatását követeli című cikkében ismerteti a berlini pártoknak a gazdasági válság felelőseinek számonkérésével kapcsolatos elgondolásait. ,,A tőke kötelességszegő megsemmisítése bűncselekmény" - nyilatkozta Christian Wulff. Az igazságszolgáltatásnak arról is gondoskodnia kell, hogy a bankárok magánvagyonát biztonságba helyezzék, hogy ezzel az esetleges későbbi kártérítési igényeket megkönnyítsék - fogalmazott a CDU vezető politikusa. Érdemes lenne végiggondolni a gyanúsítottakkal szemben a bejelentési kötelezettség és az utazási korlátozás bevezetését. Úgy tűnik, a bankszakmában még mindig nem vették tudomásul a helyzet komolyságát - hangzott Wulff bírálata. Ez érvényes büntetőjogi értelemben is. A hosszú távú kötelezettségvállalások rövid távú likviditásának megteremtése érdekében gigantikus méretű vagyoni károkat voltak hajlandók tudomásul venni. ,,Ilyen mértékű kockáztatás nem egyszerű gazdasági alkalmatlanság, hanem felveti a felelősség és a kártérítés kérdését" - nyilatkozta a kereszténydemokrata politikus. A CDU és az SPD jelenleg szinte azon versenyeznek, ki javasol keményebb elbánást a menedzserekkel szemben. A szerdai koalíciós bizottsági egyeztető ülés előtt továbbra is arról vitatkoznak, miként lehetne szigorúbban szabályozni a menedzseri fizetéseket. Ezzel a pártok szembefordultak a koalíciós frakcióban kötött megállapodással. Szerdán kívánják a csúcsmenedzserek fizetését szabályozni. Franz Müntefering sürgette az uniópártokat. ,,Ezt a nagykoalíciónak még a választások előtt el kell intéznie" - nyilatkozta a lapnak. Ha a CDU/CSU nem hajlandó ebben segíteni, akkor ezt a kérdést az SPD kampánytémává teszi.
  Ezt írják ,,Wulff a banki menedzserek kihallgatását követeli"--,,A CDU alelnöke azt várja, hogy a bűnüldöző szervek hallgassák ki a felelős felügyelőbizottsági tagokat és az elnökségeket. Az igazságszolgáltatásnak arról is gondoskodnia kell, hogy a bankárok magánvagyonát biztonságba helyezzék, hogy ezzel az esetleges későbbi kártérítési igényeket megkönnyítsék.”
 • 17. achilleus 2009. március 03. 16:36
  „A szlovákok és a lengyelek már elhatárolódtak:
  2009-03-03 14:35
  Gyurcsány-karikatúrán röhög Szlovákia (+kép)

  Gyurcsány Ferenc segítségkérése árt Magyarország szomszédainak - olvasható a Sme című szlovák lap véleménycikkében. A liberális újság azt írja: a magyar miniszterelnök a régió mögé bújva álnok módon - hazai politikai célokra használta fel a brüsszeli találkozót. A keletnek szánt uniós mentőcsomag elutasítása miatt zuhantak a régiós devizák, köztük a magyar forint is. A cikk szerzője szakértőkre hivatkozva megállapítja, hogy ha Magyarország csődbe megy, magával rántja az egész régiót. Szomszédaink nem tartják jó ötletnek Gyurcsány 160-190 milliárd eurós javaslatát a kelet-közép-európai országok megsegítéséről, mert ahogy fogalmaztak: Magyarországot nem lehet egy kalap alá venni Lengyelországgal és Szlovákiával. A szlovák miniszterelnök egyenesen úgy fogalmazott: a magyar kormányfő a nevükben is pénzt kért az uniótól, pedig Magyarországnak ezerszer nagyobb problémái vannak, a lengyel kormányfő pedig azt mondta: hazája nincs rászorulva az uniós segítségre. Az Sme internetes portáljának karikatúra rovatában megjelent egy Gyurcsány Ferencet és Robert Ficót ábrázoló kép is, ahol a magyar kormányfő térden állva koldul uniós támogatásokért. (hírTV)”
 • 16. tahoszegedi 2009. március 03. 16:30
  „Botka önmagától határolódjon el, és menjen haza Szolnokra a szülői házba”
 • 15. vogyo 2009. március 03. 15:59
  „Még mielőtt olvastam volna a cikket, elhatároztam, hogy holnap nem megyek sehova. Micsoda megérzései vannak néha az embernek.”
 • 14. alibaba 2009. március 03. 15:01
  „Kalmár Ferenc, a KDNP frakcióvezetője felszólította Botka Lászlót, hogy határolódjon el Gyurcsány politikájától. Ha ezt megteszi, akkor az ellenzék ezt a nyilvánosság előtt köszöni meg a polgármesternek

  Én is a nyilvánosság előtt megköszönöm Kálmár Ferencnek ha határolódik Orbántól és slepjeitől.”
 • 13. b304cfrt87 2009. március 03. 14:47
  „Ki ez a botka?”
 • 12. Gazficko 2009. március 03. 14:25
  „Mért van kupola a Parlamenten??
  ----
  Ki látott már lapos tetejű cirkuszt???

  Ui.: Ezt pártállástól függetlenül mondtam”
 • 11. No.6-Sy 2009. március 03. 14:17
  „Szerintem Botka azt csinál, amit önmaga akar, nem pedig azt, amit Kalmár akar. Ha Kalmár mondhatná meg Botkának, hogy mit kellene csinálnia, akkor Botkának hol lenne a szabad akarata? Pusztán Kalmár bábjaként mozogna.”
 • 10. makákó 2009. március 03. 13:43
  „Nem is Fleto a gond, hanem a jobboldal. Miért nincsenek még hatalmon? Ennyi bénát? Máshol ennyi idő alatt 3 hatalomátvétel megtörténik!
  Kár, hogy Orbán hagyja veszni a magyart, és csak kivonulgat. Asszem én meg majd Orbit hagyom veszni 2010-ben. És egyre több embertől hallom ugyanezt!”
 • 9. Boytronic 2009. március 03. 13:25
  „Szabadsáááááááááááááááááááág!!!!!!!!!!!”
 • 8. Mathiasking 2009. március 03. 13:03
  „7. hozzászólás bespin 2009.03.03. 12:57

  Akkor én holnap kerülöm a Széchenyi teret. Lehet hogy a Nemzetbiztonságiak meg engem figyelnek majd?”
 • 7. bespin 2009. március 03. 12:57
  „Hidd el Mátyás király, vinnének a kormányőrök, mobil fagyasztóládát.......”
 • 6. bespin 2009. március 03. 12:56
  „Botka Szegedtől és a politikától határolódjon el, Fecó meg mindentől!”
 • 5. Mathiasking 2009. március 03. 12:56
  „12. hozzászólás gróf 2009.03.03. 12:37

  Kíváncsi lennék, hogy jéggolyóval mit tennének, mint bizonyíték? Azt tudom, hogy gyermekkorunkban ha nagy durranást akartunk az este meggyúrt hógolyókat meglocsoltuk vízzel, majd másnap reggel, mint követ lehetett dobni!”
 • 4. idealista 2009. március 03. 12:45
  „Szerintem, Gyurcsány úr a mondandóját küldje el postán azoknak akik még kíváncsiak rá. Nem lesz nagy posta költség és még a hangulatkeltést is megspórolhatja.”
 • 3. savos 2009. március 03. 12:40
  „Biztosan Botkához megy Fletó? Nem a Pulcz utcába viszik?”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra Amerikában a téliszalámi

Szeged - A napokban újra szállítottak téliszalámit Szegedről az Egyesült Államokba. A 250 forint… Tovább olvasom