Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Kamion gyűrt maga alá egy Hyundait Kisteleknél - fotókkal

Egy 43 éves szegedi nő halt meg abban a balesetben, amely péntek éjjel történt az M5-ös autópályán.

Baleset történt az M5-ös autópályán, Kistelek és Balásyta között péntek este, nem sokkal 10 óra után.

Egy bolgár kamion, borral megpakolva Budapest felé tartott, majd Balástya után 2 kilométerrel - vélhetőleg elaludt a sofőr - a szalagkorlátot átszakította. Áttért a menetirány szerinti bal oldalra, maga alá gyűrt egy magyar rendszámú Hyundai személyautót, majd fejre fordulva az árokba csúszott. A tűzoltók több mint egy órán át küzdöttek a Hyundai utasainak kiszabadításáért, az autópályára ömlött több száz liter borban. A vétlen autót teljesen beborította a kamion rakománya, az összetört üvegek is nehezítették a mentést. A borszag már méterekről érezhető volt a csípős, hideg péntek éjszakában. Az autópálya korlátját közel 120 méteren felszakította és maga alá gyűrte a bolgár kamionos.

A felborult kamion alól próbálják kivágni a szalagkorlátot Fotó: Segesvári Csaba
A felborult kamion alól próbálják kivágni a szalagkorlátot.
Fotó: Segesvári Csaba


A baleset során a bolgár kamion vezetője könnyebben sérült, utasát súlyos sérülésekkel szállította el a mentő a szegedi traumatológiai klinikára. A Hyundai sofőrje súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, 43 éves utasa – egy szegedi nő - azonban nem élte túl a balesetet, a helyszínen életét vesztette.

- Ahogy megláttam a tetejére fordult kamiont, azonnal padlóig tapostam a féket - mesélte a delmagyar.hu-nak az elsőként a helyszínre érkező magyar kamionsofőr. - Alig 10 méterre sikerült megállnom, szerencsére nem rohantam beléjük. Hódmezővásárhelyre tartottam, a másik, balesetet szenvedett román kamionos Inárcs óta háromszor is megelőzött. Hagytam, hagy menjen, nekem többet ér az életem.

A sofőr, aki a rendőröket is riasztotta, elmondta, takaróval próbálták melegen tartani a kamionban rekedt, balesetet okozó bolgár sofőrt. Utasa kizuhant a fülkéből. - Láttuk, mindkét lába leszakadt - a telihold fényében minden tisztán kivehető -, egyik lába térdből, másik bokából vérzett. A Hyundaiba szorultakon is próbáltunk segíteni, de alig fértünk a kocsihoz. Szerencsém volt - tette hozzá -, bejártam már fél Európát, de ilyen ramazurit még nem láttam.

A helyszínen órkig állt a forgalom Fotó: Segesvári Csaba
A kamion mentése alatt teljes útzár volt az autópályán.
 Fotó: Segesvári Csaba

Egy román kamion is a szalagkorláton végezte. Rascol Gioroge Adrian a román kamion sofőrje nem sérült meg, kérdésünkre elmondta, próbált vészfékezni és kitérni, ezért bicskázott be kamionja és szaladt fel az elválasztó korlátra. - Ausztriába telefonáltam egy kollégámnak, hogy hívjon segítséget - magyarázta románul, németül és olaszul a sofőr. Látszólag megrázták a történtek.

A tűzoltók kivágtak a korlátot a kamion alól, majd visszaemelték a helyes sávba a szerelvényt. Az árokba csúszott bolgár kamiont csak a törött üvegek eltakarítása után szedték ki. Egy VW Caddy típusú furgon is totálkárosra tört, vezetője Szegedre utazott, nem sérült meg.

Halálos baleset az M5-ös autópályán. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

A Budapest felől érkezőket a rendőrség Kisteleknél az 5-ös útra terelte, a
Szeged felől érkezőknek pedig Balástyánál kellett elhagyniuk az autópályát a teljes útzár miatt. A baleset helyszínétől a kisteleki lehajtóig feltorlódott kocsisor órákig várta, hogy szabaddá váljon az út Szegedre, a hideg szélben szombat hajnalban.

Olvasóink írták

139 hozzászólás
 • 139. CicmókMacmók 2010. szeptember 02. 21:39
  „Nyugodj békében I.!!!”
 • 138. Nic 2010. február 04. 19:47
  „Albergtunnel, Ausztria; S16 / E60 út. Kb. 20 km hosszú 2x1 sávos (azaz szembejövő forgalmas) alagút, végig 80 km/h-s korlátozás + 100 m-es (ha jól emlékszem) követési távolság korlátozás, záróvonal, előzni tilos, stb.! 40 (vagy több) tonnás MAN kamion (sajna nem láttam csak a márkalogót, a rendszámát nem, mert a tompítottja végig vakított a tükörben), max. 1 szgk. hossz (kb. 4-5 m) követésit "tartott" a szgkocsink mögött. Az egész család, gyerkőcöstől bent csücsült és pánikolt, "verte a hideg verejték"!!! Hiába gyorsítottam kicsit, húztam közelebb az előttem haladóhoz, villogtattam a féklámpát, vészvillogót, ez tapadt a hátsó lökhárítóra :-(!!! Tapasztalt, sok-sok km-t letekert sofőr létemre is lidérces volt, csorgott rólam a víz, mire kikászálódtunk kb. 20 perc után a "csőből"!
  Ja, az aktuális ,,gúggli" keresésből, teljesen véletlenül az alábbi link rögtön az első ?:
  http://video.vol.at/video/41149/albergtunnel-frau-stirbt-bei-frontalzusammenstos
  A kamion a szembejövő sávban áll, nem valószínű, hogy megfordult az alagútban!!!
  Túl vannak hajszolva mindenütt (ki nem?), rutinból vezetnek, mint szerencsétlen droidok. ? Viszont, ha ez így van, akkor szigorítani kell a szabályokon (csökkenteni a vezetési időt, növelni a pihenésre előírtat, kiskapukat pedig bezárni!) és azt drákói módon be is tartatni (azzal is aki szabályszegésre kényszeríti a gkvezetőket!)! A közlekedés veszélyes üzem, a leggyengébb ,,láncszem" pedig az ember!”
 • 137. katicaa 2010. február 04. 10:42
  „Az öcsém baleseténél kamion olasz rendszámú volt a sofőr pedig magyar állam polgár!!!!!!!!Ez a jelenség nem nemzetiséghez kötött!!!”
 • 136. katicaa 2010. február 04. 10:26
  „Részvétem a családnak,én márciusban veszítettem el egy ilyen balesetben a 36 éves öcsémet,ő volt a vétlen.A tachográf adatai szerint 28 nap alatt 31 súlyos szabályt vétett a kamionsofőr,hadd ne őket sajnáljam! a 30-as korlátozó táblánál 111-el ment végig az öcsémen..............Ami a testvéremből maradt azt ne tudja meg senki és azt sem amin keresztülmentünk és amit érzünk.Az utakon semmi mást nem látok csak mint az állat úgy hajtanak azzal a monstrummal.Esélye sincs egy személy autónak ellenük.És mi a büntetésük,hát egy kis időre bevonják a vezetői engedélyüket és kapnak kb egy év felfüggesztettet.Az öcsém gyilkosa már a nyomozati szakaszban kérte vissza a jogosítványát.Nekik a legritkább esetben esik bajuk.A jogalkotóknak kellene ezt komolyabban venni,és szankcionálni,mert ez is ember ölés!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 135. yuhvan 2010. február 02. 23:50
  „Tényleg szőrnyű! És milyen igaza van a második hozzászólónak.
  Itt nem a kamion sofőr csak a hibás, hanem az egész rendszer, meg amit művelnek a munkáltatók. És nem csak itthon, hanem külföldön is. És nem csak keleten, de nyugaton sem különbek egyformák teljesen.
  Ha nem érsz oda nem gond írunk szabadságos papírt a legközelebbi benzinkútra elfaxoljuk, hogy te szabin voltál és mehetsz is tovább ilyenkor jó esetbe pihentél 1 órát. Én nem csak hétvégén hoznám be a kamion stopot, hanem hétköznap is 22-06 ig legalább 8 órát aludnának ezek a szegények. 4 kézbe mennyit pihen az éppen pihenős sofőr??? Szinte semmit.
  Ha nem érsz oda időbe a le vagy épp felrakóhoz akkor várhatod a következményeket és nem meg dicsérni fognak a cégtől.
  Őszinte részvétem! Volt benne részem nekem is tudom mit érez most a család.”
 • 134. yuhvan 2010. február 02. 23:41
  „2. hozzászólás McGregor 2010.01.30. 05:46

  Szörnyű :(
  Két választása volt a kamion sofőrjének.
  1. nem áll meg pihenni és odaér időben a le (fel)rakó helyre.
  2. megáll pihenni és nem ér oda időben a le (fel)rakó helyre.
  Az első esetben kockáztatja maga és mások életét. A második esetben a munkahelyét (maga és családja megélhetését) kockáztatja. Ki melyiket választaná ?
  Kívülállóként könnyű azt mondani, hogy miért nem indult el időben, hogy pihenőkkel együtt is odaérjen a célállomásra. Ezt csak akkor tudná megvalósítani, ha Ő döntené el, hogy mikor kell elindulnia, de az esetek igen nagy többségében a főnökei mondják meg, hogy x kilométerre lévő célhoz y idő alatt oda KELL érni különben ugrik a fuvar. Oldja meg a sofőr ahogy akarja. Megoldotta, de most rosszul döntött. Tízből kilencszer sikerült neki. Most nem és ez egy ártatlan ember életébe került :((”
 • 133. Árvácska73 2010. február 02. 22:55
  „http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/karambol_es_kigyulladt_autok_szatymaznal_-_harom_halott/2061627/#top”
 • 132. Árvácska73 2010. február 02. 22:42
  „Tiszta szívemből részvétem a családnak!Tudom mit érezhetnek.2008 junius 22-én én is így veszítettem el a szüleimet a szatymazi körforgalomnál.Azóta sem tudok megnyugodni és a gyerekeim sem.Tönkre ment az életünk.A gond a felelőtlenség,hogy nem veszik figyelembe sokan a szabályokat.Nem törődve azzal,hogy más életét veszélyeztetik vagy el is veszik ezzel.A jogosítványt nem véletlenül nem a boltban árulják.Én az ilyen szörnyű baleseteket szándékos emberölésnek hívom hisz szándékosan szegik meg a kreszt .Mégegyszer őszinte részvétem a családnak!”
 • 131. Zsoltee0716 2010. február 02. 21:01
  „http://www.youtube.com/watch?v=mWgtvVQj0Tc&NR=1”
 • 130. sziszka35 2010. február 01. 12:25
  „Tisztába vagyok vele, hogy Ők is emberek és talán még azzal is mit érezhet a kamino soförje most ha felfogja mit tett, de basszus nem hiszem, hogy nem érezte, hogy fáradt, álmos.... hisz elaludt!!!!:(igaz?????”
 • 129. lidocain 2010. február 01. 11:44
  „128
  igazad van abban,hogy szörnyű értelmetlen tragédia ami történt,főleg,hogy gyerek is van a történetben.részvétem a családnak.
  DE
  ha nem volna kamiomos nem volna enned és nem volna ruhád. utálod őket? ők is emberek,ki gondolta volna,igaz??”
 • 128. sziszka35 2010. február 01. 11:15
  „Borzasztó ami történt!:( szinte felfoghatatlan!2 gyermekes anya vesztette életét:( :( , a vétlen soför kórházba, semmire nem emlékszik:( szinte felismerhetetlen őis:(. Utálom a kamionosokat!!!!!!!!!!!!”
 • 127. savos 2010. február 01. 09:30
  „Már megint kamion!”
 • 126. liongate 2010. február 01. 09:11
  „Csak szerintem egy akkora döggel nem kell száguldozni,ugyanis nem az autós fogja túlélni az tuti,engem nem nagyon érdekel,hogy a többi autós mennyire bunkó,tudom jól,nem egyszer nekünk kell lassítani,hogy a másik beférjen,de aki azok közé tartozik,aki normálisan vezet,ne haljon már meg se kamionos,se más autós hibájából!!!!!Az nem indok,hogy az autósok is bunkók és lenne nekik is mit tanulni,attól még ez is baj!!!Saját éltével és a másokéval játszik.Ettől függetlenül mindnekit nagyon sajnálok,mert senki nem érdemli meg a halált,csak nem tudom felfogni,miért nem tudunk egymásr figyelni ,vigyázni és empatikusabbak lenni az utakon!!!!!!”
 • 125. Vega 2010. január 31. 22:40
  „nem szándékozom a nyomdokaiba lépni, csak jeleztem hogy nincs minden rendben.”
 • 124. adamantium 2010. január 31. 21:00
  „vega, az ilyen "fenyegetés" veszélyes meló mert ha a vállalkozó azt a pár milliót nem a söfőrnek adja hanem néhány kedves ukrán 2x2 es úriembernek akkor lehet, hogy ólommérgezést kap a nagyszájú söfőrünk és nem pénzt”
 • 123. Vega 2010. január 31. 20:11
  „120: olyan kevés soför és cég lenne itthon, hogy egy ilyen "spiclinek" híre menne? nekem volt egy kollegám aki előszeretettel dézsmálta az árut. amikor már sokadjára bukott le, akkor elküldték azonnal. ennek ellenére késöbb fel-fel tünt a cégnél. mint kiderült, a srác "megfenyegette" a céget hogy bíróságra megy, mert bizony a ledolgozott évek alatt rengeteg szabálytalanságot volt KÉNYTELEN elkövetni. nem azt mondom hogy milliókat kapott, de egy "prolihoz" méltó összeggel fogták be a száját. nem szapulta ezért senki, azóta inkább csak hunyorgunk hogy heló hát van itt pénz, csak nem nekünk...”
 • 122. koxos 2010. január 31. 18:19
  „:)
  http://www.youtube.com/watch?v=n76izQBXU3A”
 • 121. adamantium 2010. január 31. 17:11
  „szerintem is nincs olyan nagyon sok kamionos és mivel nem ritkán nagy értéket bíznak rájuk (akár több 100 millió forintot) ha valaki alkalmaz egy kamionsöfőrt valószínűleg kicsit utánanéz mielőtt rábíz egy ekkora értéket”
 • 120. McGregor 2010. január 31. 15:36
  „kétjobbkezes =>

  A kamionosnak az a szakmája, ahhoz ért és azt szereti csinálni. Ha lenne más munkalehetősége, akkor nem várná meg, hogy fel kelljen jelenteni-e a főnökét. Amennyiben mégis megtenné, akkor nagy valószínűséggel az egész országban nem kapna sofőri munkát, mivel gyorsan elterjedne a "híre". Melyik az a hülye főnök aki alkalmazna egy feljelentős sofőrt ?”
139 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pótolják az elmaradt balettelőadásokat

Szeged - Juronics Tamás együttese, a Szegedi Kortárs Balett februárban pótolja a társulat több… Tovább olvasom