Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Kamiont indít Szeged városa a Budapest Parádén

Ez évben - elsőként Magyarországon - elindítják a 2006. augusztus 26-án megrendezendő Budapest Parádén egy Megyei Jogú Város, azaz Szeged kamionját.
A szervezők és ötletgazdák célja Szeged városának és nevezetességeinek minél nagyobb publicitást adni, megismertetni a mintegy félmillió résztvevővel és azokkal, akik a médián keresztül kísérik figyelemmel az eseményt, és az eseményt megjelenítő hírműsorokat.

Szeged kamionját és az ahhoz tartozó rendezvények megvalósításához megkapták Dr. Botka László Szeged polgármesterének, Dr. Újhelyi Istvánnak, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának és a Szegedi Tudományegyetemnek támogatását is.

A szervező a parádé előtti napon egész nap Szeged utcáit járják rendőrségi biztosítással, leginkább a belvárosra koncentrálva. A nap végén az egész várost megmozgató Kamion-búcsúztató partit tartanak. A Budapest parádé napján a szórakozni vágyó szegedi fiatalokat a Tisza Volán járműveivel szállítják Budapestre, majd este, a kamion és a szórakozó tömeg visszaérkezésekor egy óriási zárópartit tartanak.

A kamiont a városra jellemző dekorációval kívánják ellátni, amely hűen ábrázolja, miért is jó szegedinek lenni, miért jó a városba ellátogatni, miért jó ott élni, tanulni. Az országban már ismert szegedi életérzést viszik el az embereknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három az ópusztaszeri első ember

Hárman is polgármesternek tartják magukat Ópusztaszeren. A kétezer lelket számláló településen áll a… Tovább olvasom