Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Kampánykörúton a család

A szegedi négyes ikrek unokatesói – ketten közülük szintén ikrek – gyűjtik a kopogtatócédulákat. A kiskorú kampánycsapatot Berecz Árpád független önkormányzati képviselőjelölt kiskocsin vontatja végig körzetén. A gyerekek élvezik a játékot.
Gurul a háromfős kampánystáb Móravárosban, húz a jelölt és neje Fotó: Frank Yvette
Apa! Árpi össze akarja gyűrni a te kopogtatócéduládat – kiabált az ötéves Berecz Ádám. A hároméves aktivista azonban cáfolta a testvére által a sajtó nyilvánossága elé tárt vádakat. Kijelentette, ő csak letépte a szélét az ajánlószelvénynek, arra egyáltalán nincs szükség. A felek gyorsan kibékültek, és utána szívesen pózoltak a fotóriporternek. Kolléganőnk még egy-egy gyermekláncfűcsokrot is kapott minden ifjú Berecztől. – Páratlan számút illik adni – nevelt az apa. Berecz Árpád független képviselőjelölt háromfős kampánystábja összesen 11 éves. Kocsival járják Móravárost. Az öreg négykerekűt még Berecz Árpád nagyapja, Győry Emil mérnök-tanár szerkesztette, azzal hordták a jéggyárból a jeget. Most viszont a három dédunoka – köztük két ikerfiú – kocsizik rajta, és népszerűsíti a papát.

A szegedi négyes ikrek nagybátyja, Berecz Árpád elhatározta, politikai karriert épít. Elege lett a marakodásból, a politikai csatározásokból, függetlenként akar szerencsét próbálni. Már az országgyűlési képviselő-választáson is indult volna, de akkor nem tudott elég ajánlószelvényt
Tíz unokatestvér

Jövőre hét Berecz jár majd egy óvodába, a Karolinába – büszkélkedett Berecz Árpád képviselőjelölt. Testvérééknek a négyes ikrek után újabb gyerekük született, így tízen lettek az unokatestvérek – a háromgyermekes Berecz család utódai. Árpád apja orvos, édesanyja a tanárképző főiskola kémia tanszékén oktat. Ő maga testnevelés–földrajz szakon végzett a főiskolán, földrajzosként tovább tanult az egyetemen, most pedig joghallgató. Sporttermet hozott létre és működtet az egyetem közelében.  
összeszedni.

A helyhatósági választás azonban sokkal egyszerűbb. A Független Civil Fórum segíti. Móravároson él, ismeri a környéket, lassan őt is megismerik a körzetben. Párja mindenben támogatja. Sokszor úgy gyűjtötték a cédulákat, hogy Andrea ment az egyik oldalon, Árpád húzta a gyerekeket a másikon. A csöppségek sem veszik rossz néven, hogy belekerültek a helyi közéletbe. Nekik az egész játék.

Berecz Árpád független képviselőjelölt egyelőre a magánházakhoz kopogott be. Az emeletes épületekbe nem jut be olyan könnyen – mondta. Idegenkedik a kaputelefontól, hiszen azon keresztül elég nehéz megnyerően előadni a programját. Ráadásul a magas házakba a gyerekeket se tudná a kocsival bevinni.

Amíg a kampánystáb a Kolozsvári téren, a játékvillamoson utazott, Berecz Árpád belevágott programjának ismertetésébe. Kezdte Móraváros főterével. Szerinte a most koszos, szemetes területen parkőrt kellene alkalmazni. Úgy kellene szépíteni a környezetet, hogy a környékről mindenki kedvet kapjon a játszóterezéshez, az új házakban élő tehetősebb réteg is oda járjon. – Cigány-magyar együtt játsszon – tette hozzá.

A jelöltet nem érdekli a politika. A polgármesteri ajánlószelvényeket valamennyi pártnak gyűjti. Elmondja a lakóknak, hogy kik a jelöltek, és beszedi a cédulát. Mindenki azt a polgármesterjelöltet írja rá, aki neki kedves. Árpád azután eljuttatja a szelvényt címzettnek. Azt hangsúlyozza a móravárosiaknak, hogy a független képviselő ugyanúgy képviselheti az érdekeket, mint valamelyik párt embere.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellopták a képviselő pénztárcáját

Személyi igazolványa és mintegy tízezer forintja tűnt el Kohári Nándor fideszes önkormányzati… Tovább olvasom