Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Kanalas: Középen már van egy párt

Dávid Ibolya és az MDF a centrum jelszavait hangoztatja, de középen már van egy párt, és az a Centrum – mondta tegnap Szegeden Kanalas János, a párt országos választmányának tagja.
A demokrácia megcsúfolásának és szégyenének nevezte a jelölőszelvények gyűjtése során tapasztaltakat tegnap Szegeden Kanalas János, a Centrum Párt országos választmányának tagja. A politikus országos kampánykörútjának harmadik állomásán azt ismertette, hogyan látja a 2006-os országgyűlési választásokat a párt. Kanalas elmondta: a gyűjtés során hamisítások, visszaélések történtek. A nagy pártok a szükséges szelvények többszörösét gyűjtötték össze csak azért, hogy elszívják a levegőt a többi politikai szervezet elől. Hangsúlyozta: a gyűjtés eredményességét az befolyásolta, hogy melyik pártnak mennyi pénze van.

Kanalas szerint a jelölőszelvény helyett más módszert kellene ma már alkalmazni. A szelvény egykor belépő volt a demokráciába, de mostanra olyan lett, mint a pelenka, amely a kétéves gyermeknek szükséges, de a 16 évesen már nevetséges.

A centrumos politikus kitért Dávid Ibolya szegedi látogatására is. Az MDF miniszterelnök-jelöltje lapunknak akkor úgy nyilatkozott: az MDF-féle politizálás, a középen állás az egyetlen útja a jövőbeni politizálásnak. Kanalas szerint viszont középen már van egy párt, és az a Centrum. Dávid és pártja az ő jelszavaikat, állásfoglalásaikat hangoztatja.

– Én pirulok Dávid Ibolya helyett – fogalmazott. A választmányi tag szerint a politikai paletta tánciskolává vált, ahol a pártok jobbra-balra táncolnak, hogy bebizonyítsák: középen állnak.

Végezetül kijelentette: négyévente a választók beszavazzák a parlamentbe azokat a politikusokat, akikben folyamatosan csalódnak. Most viszont politikai elitváltásra van szükség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csúszásban a reptérépítés

A csapadékos időjárás és a magas talajvíz miatt nem készül el határidőre, április 20-ára a szegedi… Tovább olvasom