Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Karácsony utáni cserebere-akció

Szeged - Főként a karácsonyra kapott pénzt és ajándékutalványt költötték el az emberek az üzletekben az ünnep utáni első nyitvatartási napon. A Hervisbe két óra alatt tíz nem megfelelő méretű ruhát vittek vissza kicserélni.
Nyitás után egy órával már alig lehetett szabad parkolót találni a szegedi Media Markt közelében. A kétnapos karácsonyi ünnep után tegnap reggel nyitottak ki először az üzletek, a vevőszolgálatok előtt – itt cserélik ki a karácsonyra kapott nem megfelelő vagy hibás árut – mégsem kígyóztak sorok.

Az emberek jobbára vásároltak – mindenfélét. Volt, aki mikrosütővel, más talpmasszázs géppel, webkamerával vagy Quimby-lemezzel a hóna alatt sétált ki a város legnagyobb híradástechnikai üzletéből. Pénz, utalvány volt a karácsonyfa alatt, ezt jöttek elkölteni – így szólt a magyarázat.

– A válság miatt a jó nevű márkák előnyt élveztek a kevésbé ismertekkel szemben. Az emberek jobban meggondolták, hogy mire adják ki a pénzüket – magyarázta Sánta Károly ügyvezető igazgató, miért vittek vissza kevesebb hibás árut az üzletbe.

Ünnep utáni cserebere. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Másfél óráig időztünk a vevőszolgálatnál, ahová ennyi idő alatt egy hang nélküli műsoros DVD-t, egy képet torzítva adó LCD televíziót, egy semmire nem reagáló DVD-lejátszót és két számítógép-billentyűzetet vittek vissza. Egy fiatalember a FIFA 2009-es PC-játékkal a kezében jelent meg: nem erre vágyott karácsonyra. A fociprogram árából egy univerzális távirányítót vásárolt.

– Az eredeti csomagolású, nem használt termékeket karácsony után bármeddig visszaváltjuk. Az áru értéke levásárolható, utalványra vagy ajándékkártyára váltható. Ha a vásárló nem talál megfelelő terméket, az eredeti árat visszafizetjük – mondta Sánta Károly. A csere feltételei: vásárlást igazoló blokk, számla vagy garancialevél, eredeti csomagolás, hiánytalan tartozékok.

Nagy volt a nyüzsgés a Szeged Plazában is. – Két óra alatt tíz ruhaneműt hoztak vissza, mindegyiknél a méret volt a probléma. Vagy kicseréljük az árut, vagy vásárlási utalványt adunk érte. A karácsonyi meglepetéseket blokk és eredeti csomagolás ellenében két hétig hozhatják vissza, de utána is rugalmasan kezeljük a dolgot – közölte Petrovics Gabriella, a Hervis üzletvezető-helyettese.

Utóbbi lehetőséggel élt az a nő is, aki dzsúdóruhával lepte meg karácsonyra a fiát, de az kicsinek bizonyult. – Mivel nincs belőle más méret, melegítőt vásárolunk az árából – mondta az asszony.

Olvasóink írták

 • 20. flexsnake 2009. december 30. 15:06
  „18. de lennék, csak más testben. A sors szabja ki , ki születik újra.

  16. a boldogok vagyunk előtt hiányzik a ,,szerintem". Van ott is baj elég. Csak hallgatnak mélyen.

  .....”
 • 19. franzvon 2009. december 29. 01:03
  „Sziggyátok itt a flexit <moderálva> d meg...
  Rá kell, hogy jöjjek, valójában csupaszív embörgyerök...
  Nemhogy engem dícsérnétek, ahogy a DM papírváltozatában is címlapfotó lettem, ahogy visszaváltom a szar LCD-t...
  Énneköm ez a flexi egyre szimpatikusabb ...”
 • 18. gróf 2009. december 28. 21:07
  „14. hozzászólás flexsnake 2009.12.28. 16:39

  Engedélyhez nem jó kötni a gyereket...te sem lennél.”
 • 17. gróf 2009. december 28. 21:05
  „A gyerekek kaptak ajándékot, de nem tudják, hogy tőlünk van..."Jézuskától" kapták.
  Most akkor nem szeretjük?”
 • 16. igaz1017 2009. december 28. 20:51
  „Flexnake,el sem olvasod rendesen mit írunk,zsigerből fröcsög belőled a gyűlölet.Azt írtam,hogy a gyerekeket megleptük valamivel,konkrétan 1-1 ajándékot kaptak.Ezzel meg is dőlt a beteges gondolatmeneted.Ne az ajándékok száma és ára szabja már meg ki mennyire szereti a gyerekét!Az élményekre sokkak jobban emlékszünk,mint arra mit kaptuk 5 vagy 6 évvel ezelőtt.Azt sem kérdezném,mit kaptál karácsonyra,inkább azt,hogyan telt a karácsony.A gyerekeim erre azt tudják válaszolni,nyugalmasan sütögettünk,beszélgettünk,zenéltünk,kimentünk a tanyánkra,áthajtottuk a szürkemarhákat,megetettük az állatokat,játszottunk a kutyánkkal.Nincs főnőköm,a magam ura vagyok.Az én gyerekeim ne dicseledjenek azzal amit kaptak.Egyszerűen boldogok vagyunk.”
 • 15. Cactus 2009. december 28. 17:54
  „flexsnake ... neked vmi nagyon Xtravagáns felfogásod van a világról, mint azt az elmúlt hónapokbeli hozzászólásaidból kiderült ... :/ ...”
 • 14. flexsnake 2009. december 28. 16:39
  „gondolom húsvétra majd megmutatod neki milyen a tojás a piacon.... engedélyhez kötném a gyerektartást is. Csináljátok őket mint a gyerekgyárak aztán nálam kötnek ki és lehet helyrerakni a lelküket. Csodálkoztok hogy leveri a tanárt meg nem lehet őket tanítani. Legalább a fehérek ne basszanak ki a gyerekükkel.”
 • 13. flexsnake 2009. december 28. 16:37
  „12. mert arról szól. A karácsony olyan ajándék nélkül mint a szerelem ha csak mondod hogy szereted. Ha nincs látható jele akkor megette a franc. A gyereknek meg különösen fontos az ajándék. Mit mond majd a suliban? Mit kapott? Semmit? Aztán kiközösítik, tudatosul benne hogy nem kapott semmit, őt nem is szeretik. Kegyetlenül el lehet ám baszni a gyerek gondolkodását. Neki kell az ajándék, akármilyen egyszerű az. Ezen nem kell fukarkodni.”
 • 12. gróf 2009. december 28. 15:24
  „11!
  Sajnos egyre több ember van aki azt hiszi, hogy a karácsony arról szól, hogy tárgyakat adjunk a másiknak...így nevelték.”
 • 11. flexsnake 2009. december 28. 14:54
  „8. remélem a főnököd meg januárban fizetés helyet rajzol neked valami szépet :D
  Ez az ünnep az ajándékozásról szól. Nagy fáradság a másikat meglepni valamivel mi? Kb 500dt-ból kihoztam az összes ajándékot, igaz egész nap varrtam mint a bolond.”
 • 10. gróf 2009. december 28. 12:37
  „8!
  10 éve ezt csináljuk és nagyon jól bevált!”
 • 9. Cactus 2009. december 28. 11:02
  „igaz1017 ... ez szép volt :) ... ritka felfogás/cselekvés ;)”
 • 8. igaz1017 2009. december 28. 10:46
  „Nekünk szerencsére nem kell ajándékokat csereberélni,mert nem vettünk egymásnak ajándékokat.A gyerekeket megleptük valamivel, nagyon szép karácsonyunk volt az idén ,nem kellett ajándékok után szaladgálni,egyszerűen együtt voltunk,beszélgettünk,a lányommal süteményeket sütöttünk.Ezeket az élményeket nem cserélném el semmiféle drága ajándékra.”
 • 7. flexsnake 2009. december 28. 10:34
  „A gyári hibás vibrátort visszaveszik a szexshopban? :D PocketPussy ami nem működik visszavihető? :D Ha az ehető tanga leolvadt a partnerről annak az árát visszaadják?”
 • 6. Cactus 2009. december 28. 10:14
  „(Hervis, Media Markt, Quimby-lemez, FIFA 2009-es PC-játék, Szeged Pláza*) ... "fizetett hírdetést olvashattak" ... :P ...

  * bocs, elírtam, Szeged Plaza akar lenni XD ...”
 • 5. vidai 2009. december 28. 09:32
  „"sétált ki a város legnagyobb híradástechnikai üzletéből."
  híradástechnikai???”
 • 4. franzvon 2009. december 28. 09:27
  „Jaj mán te kis te!
  Az arcom cserélhető-élő szövet a fém vázon...”
 • 3. Lacas 2009. december 28. 08:52
  „franzvon 2009.12.28. 08:11
  Fotózásnak álcázott titkosszolgálati akció volt a DM részéről.A Média Markt alkalmazottak meg álcázott ügynökök voltak.Mostmár vigyázz miket irkálsz.Megvan az arcod :-)) Nem véletlen kaptál sz@r tévét :-))”
 • 2. flexsnake 2009. december 28. 08:34
  „Bakker a dzsakuzit hogy vigyem vissza? Be van építve. Kacsák koriznak a víz tetején :D”
 • 1. franzvon 2009. december 28. 08:11
  „Nem torzítva adta a képet az LCD, hanem meg sem mukkant...
  Tudom én cseréltem...
  (nem is értettem miért vagyok ennyire érdekes, hogy profi gépekkel
  körbefotóznak, a titkosszolgálatra gyanakodtam-lám a DM kattogtatott:)

  Meg kell mondanom, maximálisan gördülékenyen ment a csere dolog,
  Ezúttal mindenképpen dícséret ileti a Media Markt-ot,külön
  kiemelve a képen a TV-t cipelő munkatársat-nagyon készséges volt,köszönöm!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Műtéti stop a klinikákon

Ismét átütemezik a tervezett műtéteket a szegedi klinikákon: a halasztható beavatkozásokat nem a két ünnep között, hanem januárban végzik el. Tovább olvasom