Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Karácsonyi ajándék

A kivitelező azt szeretné, ha a szegedi nagyállomás jelenleg lezárt részét az utasok karácsonykor birtokba vehetnék. A MÁV konténerállomást állított fel a felújítás idejére. A nagyállomás rekonstrukciója 2007 elejére fejeződik be teljes egészében.
Megkezdődtek az építőmesteri munkák Fotó: Gyenes Kálmán
Jogi viták miatt a tervezettnél hónapokkal később, csak márciusban kezdődött el a szegedi nagyállomás felújítása. A közel egy milliárd forintba kerülő rekonstrukció során teljesen átépítik a műemlék épületet. A munka javában tart, az utasok elöl paravánnal zárták el az épület nagy részét. Itt már csak a forgalmi iroda működik – tudtuk meg Vörös Tibortól, a MÁV főépítész osztályvezetőjétől.

Konténeres várót állítottak fel, ahol a jegypénztárak is helyet kaptak. A felállványozott falakat már tisztítják és megkezdődött födémcsere is. A felújítás egyik kivitelezője a Délépítő Rt. Koreck Ferenc vezérigazgató elmondta: ahol szükséges, a tetőtéri faszerkezetet kicserélik és a palát cserép váltja fel. Belül a bontási munkák befejeződtek, s megkezdődött az új belső terek kialakítása. A munkások jelenleg falaznak és vasbetonszerkezeteket készítenek. Ezzel párhuzamosan már gyártják az új nyílászárókat is. A megbízó és a kivitelező is úgy gondolja, hogy behozták a csúszást, ami azt jelenti, hogy az utasok a jelenleg lezárt részt karácsonykor birtokba vehetik. A nagyállomás teljes felújítását 2007 elejére kell befejezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ártatlan kolbász, kétértelmű jogszabály

Az élelmiszer-ellenőrök rutinellenőrzés során az egyik szegedi üzletben olyan kolbászt találtak,… Tovább olvasom