Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

Karácsonyi bevásárlás csavarhúzóval és motorral

Megkezdődött a karácsonyi "bevásárlási láz". Vannak azonban olyanok, akik a drága ajándékok esetében sajátos módszereket alkalmaznak.
Az egyik szegedi hipermarketben csütörtökön azért kértek rendőri segítséget, mert tetten értek három személyt, akik egy Play Station-t akartak ellopni.

Egy 21 és egy 16 éves fiatalember, illetve az utóbbi édesanyja elhatározta, hogy a család legkisebb tagját egy Play Station-nel lepik meg karácsonykor. Amikor a boltban meglátták az árát, rájöttek, hogy nincs ennyi pénzük, ezért nem tudják megvenni. Ekkor a 21 éves fiatalembernek "mentő" ötlete támadt, elküldte a 16 éves társát egy csavarhúzóért, majd azzal kifeszítette a játékot a biztonsági széfből. Végül mindent a pulóvere alá rejtett és elindultak kifelé az üzletből. A biztonsági szolgálat munkatársai azonban feltartóztatták őket, mivel már egy jó ideje figyelték a csapatot az áruház kameráin keresztül. A Szegedi Rendőrkapitányságon végül mindhárman beismerték a bűncselekmény elkövetését, lopás miatt indult ellenük eljárás.

Egy 17 éves lány egy másik hipermarket üzletéből két 210 ezer forint értékű kabáttal akart meglógni. Az eladó észlelte, hogy a lány gyorsan távozni akar, ezért utána lépett. Amikor a csipogó is megszólalt, a tolvaj futni kezdett, de az utcán elfogták és visszatartották a rendőrség kiérkezéséig. Az ügy érdekessége, hogy a lány filmbe illő módon akart elmenekülni, ugyanis társa az utcán várta járó motorral. Amikor azonban a férfi látta, hogy a lányt elkapják, gázt adott és elhajtott a helyszínről. A fiatalkorú elkövető ellen lopás miatt indult büntetőeljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon - közölte a rendőrség.

Olvasóink írták

 • 11. flexsnake 2009. december 23. 15:55
  „8. volt rá példa hogy egy 81centis tv-vel szambáztak ki, sőt kapaszkodj meg: visszamentek egy kábelért is. Senki nem állította meg őket, szeged egyik jónagy áruházában. Nem voltak idegesek, halálnyugodtan sétálgattak. :D
  Meg sem fogják őket ha nem akkor van váltás a biztonságiaknál: Hát az ott meg mit csinál! :D
  A legnagyobb biztonsági felszerelés a legnagyobb figyelmetlenség is. Hiszel benne hogy megvéd.”
 • 10. CID 2009. december 18. 20:24
  „Mi a picsát tudhat egy kabát 105000 ft-ért ? Pláne amit hiperben lehet kapni ?”
 • 9. rozator 2009. december 18. 20:24
  „210 ezerért kabát? K@pják be!”
 • 8. vidai 2009. december 18. 18:30
  „Amikor meghallottam a rádióban ezt a hírt, alig akartam hinni a fülemnek. Mit gondolhatott a PlayStation-ös tolvaj? Csak úgy kisétálhat egy teljesen bekamerázott hipermarketből a hóna alatt egy drága műszaki cikkel? Érdekes... Azon csodálkozom, miért nem érték tetten őket már akkor, amikor csavarhúzóztak?”
 • 7. M@M 2009. december 18. 13:45
  „A lányom tanúja volt a kabátlopásnak a plázában, azt mondja a tolvaj lány igen jól szituált külsejű volt. Persze nem akármit lopott el, mert 70-80 ezer forintos kabátot és 35 ezres bakancsot nem mindenki engedhet meg magának.Azért az arcát folyamatosan takarta, mert nyilván haszonszerzés volt a cél!”
 • 6. leeannlarue 2009. december 18. 13:04
  „nem egy IQ-harcos család lehet az, ahol anya és apa nem tudja megmagyarázni az adott gyerekecskének, hogy ha habzó szájú jelenetet rendez, akkor sem kap pléhsztésönt karácsonyra, mert számlára kell. amúgy létezik áruhitel is, ha már annyira nagyon akarnak valamit a gyereknek, legyen az kölcsöntörlesztés. (éljen a cinizmus!) idén én is SK, alias saját kézzel készült ajándékokat adok. a várakozás, az elkészítés és az átadás is szeretet-teljesebb, ha nem kell rendőrség kopogtatására várni.”
 • 5. dodó 2009. december 18. 12:51
  „"Vannak azonban olyanok, akik... sajátos módszereket alkalmaznak."

  Sajátos "kultúrájukból" következően!”
 • 4. nanemaaa 2009. december 18. 12:19
  „Mndig ezek a pikánsnak aligha mondható gyerekcsínyek!
  Elképzelem a kicsiny társaság megdöbbent arcát, amikor ránéztek az árcédulára, majd a zsebeiket kiforgatva elkezdték számolgatni a keservesen összegyűjtött pénzüket...s a legörbülő kicsiny ajkaikat, amikor rájöttek, a náluk lévő 200 forint bizony nem elég! Filmbe illő lehetettt, amint a nagyobbik gyermek szeme felcsillan...és Heuréka! felkiáltással elindul a barkácsosztályra a csavarhúzóért. :-DDDD”
 • 3. igazságkereső 2009. december 18. 12:01
  „Érdekes,hogy Play Station-nal, nagyon drága kabáttal, és nem ennivalóval akartak menekülni!Erre aligha lehet ráfogni, hogy megélhetési bűnözés! Gratulálok a Hypermarket dolgozóinak és természetesen a Rendőrségnek is, hogy gyorsan tudtak intézkedni!”
 • 2. csiperke73 2009. december 18. 10:20
  „Majd fejlődnek ,jövőre ....”
 • 1. kekeczke 2009. december 18. 08:39
  „csupa gyerekcsíny . . .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiszámíthatatlan influenza

Még a szakemberek sem tudják, hogy a járványt okozó vírus hogyan reagál a jövő hétre prognosztizált kemény mínuszokra. Tovább olvasom