Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

Karácsonyi ének az iszapkárosultakért

Szeged - A színház, a Baptista Szeretetszolgálat és a Pálma Reklámstúdió szervezésében december 22-én 250 főt – családokat és gyermekeket – látnak vendégül Szegeden a vörösiszap-katasztrófa sújtotta településekről.
A karácsonyi ünnepek közeledtével rendhagyó módon ajándékozzák meg Szegeden a vörösiszap-katasztrófa érintettjeit és a mentésben, segélyezésben részt vevőket. Elekes Zoltán, a Pálma Reklámstúdió ügyvezetője az akcióról tartott tegnapi sajtótájékoztatón emlékeztetett arra: májusban, a Dömötör-gálán elindított gyűjtéssel közel négymillió forintot juttattak a szegediek az árvíz sújtotta Hernádkércsnek és a borsodi településeknek. Az iszapkatasztrófa után is úgy érezték, segíteniük kell, így egy kamionnyi zöldséget és más élelmiszert szállítottak Kolontárra, karácsony előtt pedig a Veszprém megyeieket hívják Szegedre.

Gyüdi Sándor, a teátrum főigazgatója azt hangsúlyozta: mindenki azzal segít, amivel tud. A Szegedi Nemzeti Színház társulata a Karácsonyi ének című családi mesejáték december 22-i előadására hívott meg 250 főt az érintett településekről, mert úgy gondolják, nemcsak anyagi, hanem lelki segítséget is kell nyújtaniuk a tragédiát elszenvedőknek. A szervezésbe bekapcsolódott a Baptista Szeretetszolgálat, amelynek vezetője, Szenczy Sándor lelkész elmondta: szervezete vállalta a 250 fő utaztatásának költségeit, valamint meg is ajándékozzák a Szegedre érkező vendégeket. Arra kérik a szegedieket, idén is csatlakozzanak a cipősdoboz-mozgalomhoz, azaz játékokkal, édességekkel, más hasznos dolgokkal töltsenek meg egy-egy dobozt, és ajánlják fel a rászorulók számára. Tavaly hétszáz ilyen ajándékdoboz készült Szegeden, azt remélik, idén akár ezer is összegyűlhet.

A Veszprém megyéből érkezőket először ebéddel fogadja Frank Sándor és a Szegedfish Kft. csapata a Fehértói Halászcsárdában, majd városnézés következik, utána nézhetik meg a zenés karácsonyi Dickens-darabot a nagyszínházban. Várják azoknak a szegedi cégeknek az önzetlen felajánlását is, amelyek csatlakoznának a jótékonysági akcióhoz.
A Pick Szeged Zrt., a Szegedi Paprika Zrt. és a Cora máris jelezte, hogy segít. Szenczy Sándor tegnap már át is vette az első ajándékokat két színművésztől: Gregor Bernadett és Borovics Tamás, a kisszínházban látható Bolha a fülbe című vígjáték két főszereplője készített saját meglepetéscsomagot. A további ajándékdobozokat a Corában és november 26-tól a Dóm téren gyűjtik önkéntesek. Az akcióról további részletek a www.ciposdoboz.hu honlapon találhatók.

Olvasóink írták

 • 4. pajesz 2010. november 15. 08:23
  „Almaszósz! Te mit tettél az iszapkárosultakért? Hazudd már ide néhány sorban!”
 • 3. almaszósz 2010. november 13. 12:48
  „"Karácsonyi ének az iszapkárosultakért" - na ez segíteni fog...”
 • 2. igazságkereső 2010. november 13. 11:57
  „Igazán tarthatna már karácsony előtti éneket a Bakonyi, 60 milliárddal rendelkező tulajdonostársaság is!!Nem hallottunk arról,hogy komoly segítséget nyújtott volna már eddig is a károkozó társaság,miért e késlekedés,miért nem hozzák a károsultakat abba a helyzetbe,mintha a kár meg sem történt volna? Ennyit érnek az idevonatkozó törvényeink, jogszabályaink? Ugye ez nem igaz?!!”
 • 1. lidocain 2010. november 13. 11:05
  „szuper. legalább lesz miből kifizetni szerencsétleneknek az ajkai kommunista önkormányzat 26 milliós számláját,amit a segitségnyújtás fejében állitottak ki.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy gyalogos nőt gázoltak el Szeged-Szőregnél

Hiába adta meg az elsőbbséget egy autós egy 21 éves nőnek a 43-as út gyalogátkelőhelyén, a kocsijába hátulról belehajtott egy másik gépkocsi, ami rátolta a gyalogosra. Tovább olvasom