Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Karácsonyi koncert Miklósa Erikával

Szeged - Családias hangulatú, kellemes, beszélgetős koncertet adott csütörtökön este Miklósa Erika Szegeden, az egyetem tanulmányi és információs központjának zsúfolásig megtelt nagytermében.
Miklósa Erika többéves kihagyás után a Filharmónia meghívására lépett fel újra Szegeden. A karácsonyi hangulatú koncert autentikus házigazdája Pál Tamás karmester volt, aki a szegedi indulás, A varázsfuvola-énekverseny megnyerése óta figyeli a koloratúrszoprán pályájának kibontakozását, sőt dirigálta is, amikor 1998-ban az Álarcosbál Oscarjaként nagy sikert aratott a szabadtérin.

A New York-i Metropolitan Opera sztárja a TIK nagytermében szimpatikus közvetlenséggel, szókimondóan, őszintén beszélt hétköznapjairól is: férjével egy kis bakonyi zsákfaluban, a béke szigetén telepedtek le, ahová a nyüzsgő metropoliszokból jólesik hazatérni, és ahol kikapcsolódásként asszonytornát vezet, levendulát termeszt, háziasszonykodik. A koloratúrszoprán vendéget is hívott az estjére: a Szegedi Nemzeti Színház fiatal és tehetséges basszbaritonját, Cseh Antalt, aki sikerrel jutott tovább a Mezzo és a szabadtéri nemzetközi operaversenyének középdöntőjébe.

Miklósa Erika több év után lépett fel újra Szegeden.
Fotó: DM/DV

A másfél órás koncerten Harazdy Miklós zongoraművész közreműködésével népszerű operaáriák és – Gregor Józsefre is emlékezve – Kodály-dalok csendültek fel. Különösen nagy sikert aratott a két kettős: Zerlina és Don Giovanni duettje, valamint a ráadásszám, Rossini Macskaduettje. Miklósa Erika elmondta: bár férje és menedzsere, Lóránt Zoltán stratégiáját követve az Éj királynőjeként hódította meg a világ legnagyobb operaházait, azért sok más kedves szerepe is van, 2009 tavaszán például Leonard Bernstein Candide-jában Kunigundaként mutatkozik be – ebből egy koloratúr bravúrszám erejéig virtuóz ízelítőt is adott a szegedi közönségnek. Utolsó ráadásként zongorakíséret nélkül énekelt: az Adjon Isten jó éjszakát... kezdetű népdallal búcsúzott.

Kígyózó sor várta

A koncert után a publikum megrohamozta az előcsarnokban felállított standot, ahol Miklósa Erika CD-it és DVD-it árulták. Kisvártatva az énekesnő is megjelent, és a hosszan kígyózó sorban várakozó rajongóinak kedvesen dedikálta lemezeit és sztárfotóit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leszakadt vezeték miatt késnek a Budapest-Szeged vonatok

Szeged - Egy leszakadt felsővezeték miatt félórás késésre kell számítaniuk a Budapest - Cegléd -… Tovább olvasom