Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Karácsonyváró fényáradat

Szeged - Ragyogó fénycsillagok a Kárász utcán, megannyi csillámló, apró égő a Tisza Lajos körút fáin, hópelyhek a Belvárosi hídon – a karácsony közeledtével ünnepi díszbe öltözött Szeged városa.
A szeretet ünnepét beharangozó „hivatalos" dekoráció mellett sokan otthonukat is pazarul kivilágítják: felderít a sötét, borús napokon a száz meg száz apró fényforrás.A Dugonics tér pompájához évek óta hozzájárul a kivilágított, fényárban úszó épület – aligha van olyan szegedi, akinek a szeme ne akadt volna meg rajta. A lakók minden évben a saját ízlésük szerint ékesítik az erkélyeket, utcára nyíló ablakokat, mégis összhangot sugároz a kompozíció. Az sem zavarja az összhatást, hogy egyelőre a nyári muskátlik is a virágládában maradtak.

– Idén még nem volt igazi nagy hideg, nem fagytak el a növények, így kint hagytuk a ládákat. Úgy gondoltuk, együtt még szebben mutat a virág és az égő – indokolta meg az egyik lakó, Pécsek Lajosné, miért nem váltotta még le a nyár díszeit a karácsonyi dekoráció.

A szegedi épületen megfér egymás mellett az ünnepi díszítés és a nyári muskátli. Fotó: Segesvári Csaba
A szegedi épületen megfér egymás mellett az ünnepi díszítés és a nyári muskátli.
Fotók: Segesvári Csaba

És ahogy haladunk az ünnep felé, úgy borul egyre több ház fényárba, követve a példát. Párkányra, erkélyre, ablakba, kerti fákra kerülnek a koszorút, füzért formáló égőcsodák, fénykötélen lopakodik a Mikulás, gyönyörködtetve nemcsak a családtagokat, a járókelőket is.

Olvasóink írták

  • 1. Mil 2008. december 09. 19:26
    „Én megtiltanám ezt, ill, csak úgy engedélyezném, ha megújulóból szármnazik a delej-na de ezt meg hogy lehetne igazolni ugyebár..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vizezik és túlcukrozzák a forralt borokat

Szeged - A szegedi karácsonyi vásárokon kapható fehér forralt borokat ízlelgettük és osztályoztuk Pelle László borszakértő segítségével. Tovább olvasom