Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Karantén a beteg állatoknak

A jelenlegi járványügyi helyzetben megnőtt a jelentősége a Szegedi Vadasparkban tegnap átadott természetvédelmi mentőközpontnak és karanténháznak.
Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter, s Botka László polgármester adta át az új létesítményt Fotó: Karnok Csaba
A mentőközpont és karanténház megvalósítása abból a 19 millió forintból vált lehetővé, amelyet a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium pályázatán nyert a Szegedi Vadaspark – mondta Gősi Gábor igazgató. A tegnapi átadáson Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter fölhívta a figyelmet: az új állategészségügyi intézmény nemcsak a jelenlegi járványügyi helyzetben tölt be különösen fontos szerepet, hanem egyébként is nélkülözhetetlen a régió természetvédelmében. Biztosítja az ide kerülő beteg állatok – köztük vadmadarak – karanténozását, megfigyelését, gyógykezelését. A minisztérium állatkertekre, nemzeti parkokra épülő ökológiai-kulturális központokat szeretne létrehozni. A tovább fejlesztendő Szegedi Vadaspark a régió legfontosabb attrakciójává válhat – hangzott el. Botka László, Szeged polgármestere elmondta: az utóbbi három évben mintegy 300 millió forint jutott a vadaspark számára önkormányzati, illetve pályázati pénzekből és helybeli mecénások támogatásából.

Gyálaréti javulás

A gyálaréti holtág rekonstrukciójának előkészítését már megindította a város a minisztérium támogatásával – mondta el Persányi Miklós a helyi művelődési házban, ahol Sándor Klárával, az SZDSZ szegedi képviselőjelöltjével együtt tartott lakossági fórumot. A szennyezés már ez év végére abbamarad, mert befejeződik a csatornázás, nem kerül többé szennyvíz a holtágba. És következik a javulás. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közösen álljuk a rongálás számláit

Az utazási társaságok Szegeden és környékén évente több tízmillió forintot költenek arra, hogy a… Tovább olvasom