Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Karcsi iskolát és országot is választhat

Szeged - Mehmet Tüysüz néhány napon belül a bírósághoz fordul, és kezdeményezi, hogy Bogosné Papp Edinával közös gyermeküket, Mehmet Karcsit nála helyezzék el.
– Az életem, pontosabban az életünk egy nehéz szakasza lezárult, Memi érdekében gyakorlatilag mindenben megállapodtunk az édesapjával. A jövőben már nem szeretnék az újságokban és a televíziókban szerepelni. Meggyőződésem, hogy a gyermekünk érdeke is ez, akit egyébként az elmúlt hetekben sokan és sokat támadtak, pedig ő semmiről nem tehet, még mindig csak egy kisfiú. Velünk kapcsolatban is számos megdöbbentő riportot, hamis állításokat megfogalmazó internetes bejegyzéseket láttunk. Remélem, ennek is minél hamarabb vége lesz. Szóval nem szeretnék többé nyilatkozni – mondta Bogosné Papp Edina, a 11 éves Mehmet Karcsi édesanyja.

Az asszony nem is próbálta palástolni, hogy rendkívül szomorú, csalódott, elkeseredett, de erről mindössze annyit mondott: – Tudomásul veszem, hogy a sors ezt szabta rám!

Kisfia végül Mehmet Tüysüzt választotta.
Fotó: Karnok Csaba

Mint azt már megírtuk, Mehmet Karcsi a Szegedi Tudományegyetem gyermekpszichiátriájáról tíz napja az édesanyja hozzájárulásával az édesapjához került. A szülők – a kisfiú felkutatásában és hazahozatalában is segítő – Egymásért Egy-Másért Alapítvány közvetítésével a múlt héten további részletekben is megállapodtak.

Gyermekelhelyezés

A bíróság egy korábbi döntésével Bogosné Papp Edinának ítélte Mehmet Karcsit. Buda Sándor elmondta, Mehmet Tüysüz néhány napon belül kezdeményezi a bíróságon a gyermekelhelyezés megváltoztatását, amihez többek között becsatolják a két szülő által aláírt megállapodást is. Bogosné Papp Edina ezzel kapcsolatban elmondta, ha a bíróság beidézi, természetesen elmegy a tárgyalásra.

– Memi eldöntötte, kivel szeretne együtt élni, arról is ő fog határozni, hogy Magyarországon vagy Törökországban akar-e iskolába járni – mondta Bogosné Papp Edina, aki a megállapodás további részleteiről már nem akart beszélni.

Mehmet Tüysüz megerősítette, amit a kisfiú édesanyja elmondott, és még annyit hozzátett, hogy nagyon korrekt megállapodást írtak alá. A férfi ügyvédje, Buda Sándor fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a két szülő elhatározta, félreteszik vélt vagy valós sérelmeiket, és gyermekük érdekében mindenben együttműködnek.

– A kisfiú az apához került, így a lakóhelye is megegyezik az apa lakóhelyével. Memi fogja eldönteni, hogy az iskoláit Magyarországon, Szegeden végzi-e, vagy visszatér korábbi iskolájába, Törökországba, Isztambulba. Ez utóbbi különböző okok miatt felmerült, de egyelőre változatlanul a szegedi iskolába jár – mondta Buda Sándor.

Az ügyvéd elmondta, ha az apa és fia visszatér Törökországba, akkor Memi az iskolai szünetben egy hónapot, vagy igény szerint ennél is többet az édesanyjánál lehet. Ha Magyarországon maradnak, akkor az apa a korlátlan internet- és telefon-kapcsolattartáson kívül korlátlan láthatást is biztosít az anyának. Mehmet Tüysüz nem kér tartásdíjat sem.

Olvasóink írták

 • 16. P. Gergő 2008. február 20. 07:40
  „Tata: már háromszor nyilatkozta azt, hogy a jövőben nem kíván nyilatkozni. Mellesleg én nem is olvasom végig a cikkeket, mert nem érdekel, de a cikkek címét átfutom, és erősen megkérdőjelezhető az, hogy ez még komolyan érdekel valakit. Helyi szinten olyan Kiszel Tünde - bulvárkategóriába sorolnám... Megnézik, de senkit nem érdekel. Akkor meg minek?”
 • 15. Mimo 2008. február 20. 01:23
  „Végre egy olyan eset, amelyben nem a nő sétál el a gyerekkel, korlátozott láthatást adva az apának, meg tartásdíjat követelve. Innen is látszik, hogy általában mi kell a nőnek. Nem a gyerek, hanem a bosszú a másikon.”
 • 14. kotori 2008. február 19. 23:55
  „Remek lesz a nő korlátlan láthatása ha Törökországba költöznek...”
 • 13. Tata 2008. február 19. 20:46
  „nanemaaa
  Tata vagyok!
  Tanulj meg olvasni és a szöveget értelmezni. Bogosné azt mondta a DV-nek, hogy a jövőben nem akar nyilatkozni.
  Hüje indulatok szítója!
  Na! Ne má´!”
 • 12. juszuf 2008. február 19. 20:29
  „Bogos Edina az ATV-nek is sztárja, letegezte Hajdú Pétert, mintha egy súlycsoportban lennének. Mennyi pénzt kaszált a műsorért?
  Tyütyüz bá miből él itt nálunk, hónapok óta? Eltartjuk őt is?”
 • 11. nanemaaa 2008. február 19. 10:49
  „Ez egyre jobb lesz! Jobb hír nem lévén Karcsikáról és az ő édasnyjáról, hát írjunk cikket arról, hogy Bogos Edina azt nyilatkozta az újságnak, hogy nem kíván nyilatkozni.... :) Hát ez baromi jó. Ha lehet, akkor kérnénk hetente egy-egy megerősítő cikket arról, hogy Edina nevű magyar anya továbbra is fenntartja-e nemnyilatkozási szándékát. És minden egyes alkalommal lehetne mellé egy mondjuk féloldalas kis szösszenet, melyben az újságíró kifejti a véleményét a nemnyilatkozat tartalmú nyilatkozattal kapcsolatban. Ezzel el lennénk úgy 2056-ig... addig hátha sikerülne valami új témát találni. :(”
 • 10. skorpio21 2008. február 19. 10:42
  „Szerintem örülni kellene,hogy végre talán rendeződik egy kisfiú élete!
  Drága,szerető édesanyja belátta,nem tudja maga mellett tartani a fiát,csak akkor,ha "átengedi" az apának!
  Réges-rég ezt kellett volna tennie,ha igazán a fia érdekeit látta volna maga előtt,nem pedig önző érdekeit nézte volna!
  Most kezdődő életükhöz sok boldolságot kívánok mindkét félnek!Találja meg mindenki a saját boldogságát,megküzdöttek érte!!!”
 • 9. carloponti 2008. február 19. 10:38
  „Carlo, meg mások, lapozzatok. Egyébként mindent tudtok karcsikáékról, mert elolvastátok az összes cikket. Minden nap izgatottan nyitjátok ki a DV-t vagy kattintotok a honlapjára, várjátok az újabb részt.
  He februárban nem lesz több cikk, szomorú leszek.”
 • 8. dodo 2008. február 19. 10:02
  „Ha karcsikának sikerül kijutnia, egy Délmagyaros "újságíró"nak legalább biztos állása lesz, és a Karcsikáról szóló igen izgalmas cikkeit így kezdheti: -Kiküldött tudósítóként Törökországból jelentem...”
 • 7. southwind 2008. február 19. 09:47
  „na basszus ha elkoltoznek! Az oreg tyutyusz mar itt is egy ujsagironal lakik, hogy a mediahoz eleg kozel logyon, most majd kikoltozhet hozzajuk torokbe a dm nehany alkalmazottja, hogy helyszini tudasitasokat irhasson a szekletukrol, alvasi problemajukrol, vagy etvagyukrol, testmomersekletukrol....”
 • 6. Logaritmus 2008. február 19. 09:33
  „Lapozni is lehet ha benneteket nem érdekel. :)”
 • 5. Anna 2008. február 19. 09:16
  „Van nektek gyereketek hogy ilyen negativan álltok egy ilyen fontos dologhoz?Ha zavar a cikk nem kell elolvasni nem kötelezö!!!!!”
 • 4. P.Gergő 2008. február 19. 07:58
  „Miért nem tartunk Bogosékról népszavazást?”
 • 3. sevenof9 2008. február 19. 06:50
  „szerintem felvettek egy brazil menekult szappanoperairot es a csavonak raragadt a keze a billentyuzetre.”
 • 2. csonakos 2008. február 19. 06:13
  „Tényleg, elég már ebből az ügyből!:-(”
 • 1. Carlo 2008. február 19. 05:30
  „már megint nincs miről írni a DM-nek?
  a szerkesztők nem olvassák az itteni hozzászólásokat? , hogy mennyire tele van a t....nk ezzel a témával....
  akkor mi a p.... nak van ez a fórum?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Se igazit, se műszívet nem kapunk többet

Szeged - Orvostudományi szenzáció hazánkban az a műszívbeültetés, amit pénteken végeztek el a fővárosban. Bár közel három éve Szegeden is végrehajtottak már sikeres szívátültetést, folytatásra vagy műszívbeültetésre itt nemigen lehet számítani. Tovább olvasom