Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Karcsi pszichiátriára került anyja állítása miatt

Szeged - Lelkileg összetört Mehmet Karcsi, mikor meghallotta anyja vádjait. A fiút a szegedi gyermekpszichiátrián vizsgálják. Bogosné Papp Edina szegedi ügyvédje viszont napokon belül – Mehmet Tüysüznek és fia nevének említése nélkül – büntetőfeljelentést tesz, hogy nyomozás állapítsa meg, ki tette a horgosi határátkelőhelyen megtalált kábítószert a házaspár autójába.
– Sem Bogosné Papp Edina, sem Bogos Attila nem kért védelmet a rendőrségtől, és arról sem kaptunk bejelentést, hogy valaki megfenyegette volna őket – nyilatkozta lapunknak a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Vad Róbert. A rendőrséget azért kerestük meg, mert a 78 napig tartó előzetes letartóztatásból felmentő ítélettel kedd este kiszabadult házaspárt Szegedre érkezésük óta testőrök védik. Mivel ők egyelőre nem nyilatkozhatnak, sem tőlük, sem környezetükből nem kaptunk választ, hogy ezt mi indokolta. Ezzel kapcsolatban még annyit sikerült megtudnunk, hogy a két testőrt a 11 éves kisfiú Magyarországra hozatalában egyébként elévülhetetlen érdemeket szerzett Egymásért Egy-Másért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Földesi–Szabó László rendelte melléjük.

Bogos Attila lakásuk erkélyén. Újra itthon Fotó: Miskolczi Róbert

Bogosék egyik szegedi ügyvédje ismeretlen tettes ellen napokon belül büntetőfeljelentést tesz. Rácz Roland elmondta, reméli, hogy az ügyben elrendelik a nyomozást, ami megállapíthatja, ki tette a horgosi határátkelőhelyen november 13-án megtalált kábítószert az emiatt 78 napot előzetes letartóztatásban töltött szegedi házaspár gépkocsijába.

– A feljelentésben nem szerepel Mehmet Tüysüznek és fiának a neve – nyilatkozta Rácz Roland. A védő ugyanakkor elismerte, azért tesznek feljelentést, mert a Szabadkai Kerületi Bíróságon első fokon felmentő ítélettel befejeződő büntetőperben olyan adatok merültek fel, amelyek szerint a kábítószert Magyarországon tették Bogosék autójába.

Drámai fordulat

Megrendült Mehmet Karcsi lelkiállapota, amikor meghallotta anyja és annak ügyvédjének vádjait. Ezért a gyerek pszichiátriai vizsgálatát – információnk szerint – Mehmet Tüysüz ügyvédje már kedden kezdeményezte. Úgy tudjuk, a tizenegy éves fiút tegnap az SZTE klinikai központ gyermekpszichiátriáján tartották.  
A védő még azt is elmondta, hogy Bogosné Papp Edina kisfia egyelőre az apánál marad, de hogy meddig, arra nem tudott válaszolni. Kapcsolatba lépnek a Szegedi Megyei Jogú Város Önkormányzat Gyámhivatalával, tájékoztatják a gyámügyet, hogy a felmentő ítélettel feléledtek az édesanya szülői felügyeleti jogai, és kérik az ideiglenes elhelyezés megszüntetését és kezdeményezik Mehmet Karcsi visszaadását.

A Szabadkán kedden lezárult büntetőeljárásban a védelem – szakértői adatokra hivatkozva – többször is kijelentette: az apja felbujtására a 11 éves kisfiú tette a kábítószert az autóba.

A fenti vádakat Mehmet Tüysüz – lapunknak nyilatkozva – többször is alaptalannak és felháborítónak nevezte, egyúttal visszautasított minden erre utaló kijelentést.

Olvasóink írták

47 hozzászólás
 • 47. CsImre 2008. február 01. 19:19
  „Kedves Fehér Hegy!
  Tök mindegy, hogy csaád vagy sem, lényeg, hogy magánügyükről szól a sajtó.
  Nem én vagyok a szerkesztő, sajtószabadság van, ugyanakkor véleménnyilvánítás szabadsága, ill. a információhoz való jog is létezik.
  A média igényekre való hivatkozással való elbulvárosodása kiváló lehetőség arra, hogy a népet 1-1 pletykával és magánéletből szedett történettel elfoglalják, míg az emberek háta mögött akármi mehet.
  Nem vagyok újszegedi, szegedi vagyok. Nem vagyok Tyütyüszék rokona,és nem kell mások 4 gyerekes családi életén élvezkednem, merthogy megvan a sajátom.”
 • 46. Mont Blanc 2008. február 01. 17:14
  „Csimre
  Karcsika piszkos ügye engem sem érdekel, de ők nem is család...
  Viszont nem érdekel az újszegedi út építése. Te bizonyára ott élsz, keresd fel az önkormányzati képviselődet, és érdeklődj tőle.
  A felsorolt újságokat nem járatom, én a DM előfizetője vagyok.
  Megnéztem a DM-ben, ki a főszerkesztő, és nem láttam ott a "Csimre" nevet. Tehát ne te szabd meg az újság tartalmát.
  Sajtószabadság van, vagy nem jól tudom?”
 • 45. nanemaaa 2008. február 01. 14:34
  „Remélem a holnapi lapban is lesz valami Papp Edináról és a hét Mütyüszről. Pl, hogy hogyan aludt és mit álmodott a legutóbbi bejelentését követően. Lehetne belőle ugyanolyan napi sorozatot csinálni, mint a Jóbarátok, vagy bármely más baromság, s ezt főleg azért, mert ez végre szagadi családregény. A szívem szerint azt szeretném, ha képregény formájában történne a napi híradás, de belátom, hogy ez már nem fér össze az újságírás íratlan szabályaival, hiszen a képregényeknek nem a címlapon van a helyük, nekik mindig csak az újság hátsó oldali jutnak. No de miért ne lehetne a DM ebben is formabontó?

  Kérek minden kedves hozzászólót, hogy segítse a lap munkáját és népi kezdeméynezésként adjon javaslatot a legújabb szappanopera címére. Netán szervezzünk gyűjtést Papp Edina és a Mindenki Egyért című alapítvány megsegítésére.”
 • 44. CsImre 2008. február 01. 12:25
  „Jó ötlet! Olvaso mást is, ha valami érdemlegeset akarok megtudni. Mert Noé(mi) bárkája totál nem érdekel, se Karcsika lelki vívódása.
  Érdekelne viszont, hogy miért nincs elég rendőpr a városban (hogy egy topik felvetését szedjem elő), érdekelne hogy áll az új újszegedi út építése, stb. Erről nem ír az újság, főleg nem Tyütyüszék lelki élete előtt.
  Viszont ha Te szeretnél ilyeneket olvasni, vedd elő a Story-t, vagy a Blikket, esetleg egy Nők Lapját, és gyönyörködj a családi életekben ott. Én többre tartom egy család életét annál, hogy egy megye csámcsogjon minden egyes megnyilvánulásán egy 11 éves gyereknek, és érdemesebbenek tartok egy mindenkit érintő fontos témát (mondjuk egy oknyomozó, hátteret feltáró cikkben), mint egy családi életet boncolgató bulvárírást.
  Amúgy remekül megvagyok a családommal, kösz :)”
 • 43. Mont Blanc 2008. február 01. 05:37
  „Csimre
  Nehéz lehet neked és a környezetednek...
  A család neked érzelgősség stb...
  Nehéz gyerekkorod lehetett...
  Lehet, jobb is, ha te nem élsz családban (főleg a gyerekeidnek jobb, ha egyáltalán vannak...)
  Ne sajátíts ki magadnak olyan dolgot (újság), amit nem te tartasz fent. Döntsék el az újságírók, miről írnak (sajtószabadság).
  Ha nem tetszik,olvasd a Népszabadságot, vagy a HVG-t.”
 • 42. lukács 2008. február 01. 01:23
  „Emberek, nem látjátok a lényeget. A nő rájött a dolog lényegére: nagy sírásrívás közepette kijelenti/bejelenti, hogy a gyerek ha akar menjen az apjához, hogy vége legyen a balhénak, és Mehmed bácsi legközelebb ne rakétavetővel igyekezzen őket hatástalanítani, de közben hivatalból nyomozás indul majd az ügyben, mert a kábítószerrel nem lehet azért csak úgy szórakozni, így aztán a papát a laptopos bizonyítékok alapján szépen bevarrják majd, a gyerek pedig papa híján a mamához kerül. És vége a szenvedezésnek.”
 • 41. CsImre 2008. február 01. 00:09
  „Kedves Mont Blanc!

  Nem érted mire gondolok! Nekem nem az a bajom, hogy Mehmeték törénete nem vidám, és szívmelengető. A bajom az, hogy az újság központi témája ez. 1-1 család magánélete.
  Nyomtatásban olvasom a lapot. Legyen a családokról a 6., vagy X-edik oldaon a Példamutató Családok rovatban, akit érdekel ,az elolvashassa. Egy vezető helyi lapnak nem ilyesmiről kellene szólnia elsősorban. Attól mert valami közérdekű, még nem feltlten sikkasztás, lopás, vagy pártkiadvány.
  De hogy felvegyem fel a stílusod: míg fogalmad sincs mi folyik körülötted, érzelgősködj néhány család életében turkálva!
  És attól mert valami jópofa, vagy pozitív, még ugyanúgy lehet pletyka, magánügy és bulvár! Ha bulvár a vezércikk napról napra, akkor az az újság bulvárlap, függetlenül, hogy van a sarokban pár sor másról is, noha egyre kevesebb.”
 • 40. lakos 2008. január 31. 21:39
  „Nemvádolom a gyermekemet belehalnék, ha ki kellene modanom. Most láttam egy hiradoba azannyát ennek a rifkének aztán van bőr a pofáján.Azzal került ki a sittről,hogy bevádolta a gyerekét, most meg a műkönnyeivel az előre megtervezett nyilatkozatot felmondta a riporternek.Szép csapat. Miliárdos adócsalással gyanusitott egymásért cég egy drgokereskedéssel megvádolt anya aki úgy került ki a börtönből, hogy saját fiát vádolta be azannyát méltó párjai egymásnak azt még asszongya,hogyvolt ideje gondolkozni és már nem ragaszkodik hozzá, hogy Karcsikával együttéljen azannyát A szivem szakad meg ezért az anyának nevezett szukáért,akinek még milliói is voltak a kisfiúkeresésére.Vajon miből? Arra már elég szotyadt vagy már akkor is a mostani? azannyát.”
 • 39. Barbapapa 2008. január 31. 20:48
  „Attol tartok hogy már elkésett, ha így kezdte volna akkor lenne egy jó kapcsolata a fiával de arkadasékat ismerve soha többé nem fogja látni ezt a tűzvészt ,ezt csak magának köszönheti.”
 • 38. skorpio21 2008. január 31. 19:35
  „Sikerült! Mégis vannak anyai érzései Edinának!
  Végre úgy döntött,megkérdezi a fiát hol szeretne élni(kinél) és azt ígéri tiszteletben tartja a döntését!
  Tehát belátta,hogy csak úgy tarthatja meg a fiát,ha elengedi az apjával.Nagy döntés és szívből kívánom nekik,hogy még sikerüljön az anya-fiú kapcsolatot hejreállítani!”
 • 37. Mont Blanc 2008. január 31. 18:57
  „Csimre, szomorú, hogy egy napon említed a példamutató 4 lányos,ill. 4 fiús családot a felelőtlen Papp Edinával.
  Te egyáltalán DM előfizető vagy-e, vagy csak ingyen olvasod a neten a Délmagyart? Fölényesen ráfröcsögsz itt sokakra.
  Nekem nyugodtan írjon a Délmagyar naponta a példás családokról, előfizető vagyok 20 éve. Remélem, nagyon sok fiatal is elolvassa, és példát vesznek a példás,többgyermekes családokról.
  Te meg olvassad, ki mennyit sikkasztott,lopott. Olvasd kedvenc pártod egész oldalas kampányhíreit, a használt autók listáját stb.
  Nagyon sokan vannak rajtam kivül is, akiknek nem bulvártéma egy szép család, 1 oldal nekünk is jusson.”
 • 36. Stone 2008. január 31. 17:40
  „Az a baj a törökökkel, hogy egernél kiakptak 2-1, re és ezt azóta nem tudják megemészteni :)”
 • 35. CsImre 2008. január 31. 17:06
  „Kedves Nünüke!
  Szeretnék tájékozott lenni városommal kapcsolatban. Szeretném tudni, hogy mi történt, ami engem is érint, ami a várost érinti, vagy érintheti, a városban történő dolgok miért vannak, mik fognak történni, mit terveznek,, és azt miért, hogy ki halt meg, ki született, és mások hogyan vélekednek egy közérdekű dologról.
  Ezzel szemben elvétve van csak ilyesmi. Helyette van, hogy Tyütyüsz Mehmet és fiacskája hogyan harcol a mami ellen, és viszont, hogy a virágbirodalom elhervadt, hogy miben tér el egy 4 lányos, és egy 4 fiús család, kibélkült-e a postás az őt megharapó kutya szomszédjával, stb. Ez a baj igazán. És engedtessék meg, hogy rosszallásom kifejezzem a lap elbulvárosodottsága miatt.”
 • 34. nanemaaa 2008. január 31. 17:03
  „Szerintem erre az ügyre csak egy dolog tehet pontot. Mégpedig az, hogy anyu feltűnési viszketegségének életben tratásában nem vesz részt a média, hanem értelmesebb dolgokkal kezd foglalkozni. Mert addig, amíg naponta címlapon lehet maradni azzal, hogy sírvafakadt, elmesélte kanosszajárását, feljelenti , majd visszavonja... akárkit és akármiért, addig ez az ügy bizony ügy marad.... mert tudomásul kell végre venni, a "médiasztár"-ságból is meg lehet élni. Ez van.”
 • 33. Karcos2 2008. január 31. 16:52
  „Látjátok feleim szümtükkel, mi a vége, ha egy jólnevelt, aranyos magyar kisfiút rabló gaz török Jumurdzsák a cserepesi amazon pennájára vet szemet. Ráömlik a tinta, Dugonics Titusz pedig levágja a lófarkát és magára rántja, mint dóci gyerek a Foltoskát.”
 • 32. ivcsek 2008. január 31. 16:28
  „Ennek az ügynek csupán egy dolog tehet pontot, (...) jópontokat a végére: az idő. Ehhez csupán annyi szükségeltetik, hogy apa és anya megegyezzenek, mostantól az idők végezetéig nem mondanak egymásról semmi negatívumot. Sőt megerősítik a gyerkőcöt, hogy mindkét szüleje szereti, és a maguk nemében mindketten olyan emberek, akikre büszke lehet mások előtt (lám, hogy küzdöttek érte, de most ennek vége). A média teljes mellőzése azonban alapkérdés. Nem az a kérdés már kinél lesz elhelyezve, hanem mivé válik. A szülei adhatnak neki szeretetet, bizalmat, esélyt, mert ennél vélhetőleg semmire nem vágyik inkább! Az alapítvány meg foglalkozzon a saját dolgaival, van mit söprögetniük saját házuk táján...
  http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/nem_tesz_feljelentest_mehmet_tuysuz_ellen_papp_edina/2045506/
  ja és csókolom:
  http://szegedszeggel.blog.hu/2008/01/31/sorvezeto_080131_avagy_ujsagiropuszi”
 • 31. Roxy 2008. január 31. 15:23
  „Milyen könnyű pálcát törni más felett. Sokaknak. Elmenni egy irányba, semmi rálátás, és főleg empátia nélkül. Ítélkezni, lekezelni a gyereket, pellengérre állítani az anyukát. Mindegy, csak szidjuk valamelyiket.
  Megőrülnék, ha az én gy-met elvinnék, s mindent megtennék azért, h visszaszerezzem. Eszembe se jutna, hogy nem akar velem lenni. Amikor nálam lenne annyi idő után, a szívem szakadna meg, mi történt az én aranyos kisfiammal? Miért nem szeret? Féltékeny a tesójára, nem akarja az "új" apukáját? Haragszik a világra, hiszen több éven keresztül csak magasztalták, iskolába sem kellett járnia, rózsaszín volt a világ körülötte, csupa bazár. Az apuka utána jön, mert az elkezdett munkáját be akarja fejezni. Megszerezni, magához láncolni, saját képére formálni. Egy csomó jogszabályt megsért ( de nálunk lehet), s egy darabig Ő a gyám.
  Elég ideje volt arra, h felkészítse a szegény gy-t, mit kell tennie ( ha ez történt), ha együtt akarnak élni.
  El tudom képzelni, milyen nehéz lehet az anyának meghozni azt a döntést, h elengedi a fiát. Mindegy, h mennyi pénze van, hol lakik, van még egy gyermeke, ez a Karcsika is az övé, és el kell engednie.
  A forgatókönyvet az élet írja. Soha nem tudhatjuk, mikor kerülünk szerencsétlen helyzetbe. Amikor férjhez ment Ő sem ezt akarta, de ez lett a vége.
  Itt senki nem hozott soha életében rossz döntést? Mindenki jól csinálta? Akkor írjon könyvet biz´ Isten elolvasom.”
 • 30. BE 2008. január 31. 15:02
  „pajzanó: Már hogy ne lenne baja ennek a kissrácnak? Évek óta rángatják ide-oda. Egy "síma" válás is komolyan megvisel egy gyereket hát még egy ilyen színtű harc médiával nameg ilyen hozzád hasonló emberek jóindulatú kommentjével megspékelve???? Felfogtad te hogy mit írsz?? Vagy netán neked is volt ismerősöd, 2 perc alatt bekerültél és véletlen lobotómiát végeztek rajtad?”
 • 29. pajzanó 2008. január 31. 14:35
  „Ja elfelejtettem, a gyereknek meg fogják állapitani a pszihiátrián, hgy személyiség zavara van, identitás zavarral küzd, meg ilyen áltanánosságokat. Nem kell megijedni,2 perc alatt mindenkit felvesznek az osztályra,csak jó ismerős kell.Nincs ennek a gézenguznak semmi baja.”
 • 28. pajzanó 2008. január 31. 14:29
  „Már megint elsőnek reagált ez az idétlen Oláh Zoltán.Ne kritizáljunk senkit, ha nem neveltünk gyereket, főleg problémás gyereket. Zolika elfelejtetted, hogy te elhagytad a családod, akkor miről irsz te? A szavak és a tettek nálad nem ugyan azt sugallják. Mégegyszer mondom sztárügyvéd lesz ebből az ügyvédből, nagyon jó.Hagyni kellene a gyereket a francba, ugyis belevágja a kést az anyjába, persze még a büntethető életkora előtt.Persze "magától", senki nem sugallta neki?????????????”
47 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jegelik a nyugdíjasok olaját

Szeged - Zajlanak a tanúkihallgatások abban az ügyben, amelyben jövedéki orgazdasággal gyanúsítanak… Tovább olvasom