Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Karcsika megint eltűnt

Nem teljesen fölöslegesen utazott Törökországba a hét végén Papp Edina: bár nem láthatta Karcsikát, az apa újabb jogsértését jegyzőkönyvezték, hogy a következő tárgyaláson fölhasználják.
Papp Edina (előtérben) nem találkozhatott fiával. Fotó: Blikk
– A nagyszülők házához mentünk az ügyvéddel, a végrehajtóval és a tolmáccsal – mesélte Tüysüz Mehmed Karcsika szegedi édesanyja, Papp Edina, aki pénteken utazott el Isztalbumba, hogy láthassa a fiát. – Délelőtt tízkor kellett volna találkoznunk, de csak a nagyszülőket találtuk otthon, akik azt mondták, nem tudják, hol a gyerekem és az apja, ők sem látták őket napok óta.

A török bíróság alig több mint egy hete első fokon ugyanúgy az anyának ítélte a gyereket, mint korábban a magyar. Ám mivel a nem jogerős döntést megfellebbezte az apa – aki egy éve jogellenesen szöktette Törökországba Karcsikát –, Edina nem hozhatta haza a gyereket. A bírósági döntés szerint kéthetente láthatja – a mostani lett volna az első.

– Egyetlen haszna volt Edina odautazásának – mondta Földesi Szabó László, az asszonyt segítő Egymásért Alapítvány kuratóriumi elnöke. – A végrehajtó jegyzőkönyvet vett föl az apa szüleinek házában arról, hogy az apa ismét törvénybe ütköző cselekedetet hajtott végre. Reményeink szerint ez is latba esik a gyermek-elhelyezési per szeptember végére kitűzött második bírósági tárgyalásán. Edina mást nem tehet e pillanatban, mint megvárja ezt a tárgyalást.

A gyermekéért küzdő szegedi asszony tegnap érkezett haza Isztambulból. – Minden arra megy, hogy lélektanilag kikészítsenek – mondta. – De nem fogom föladni, még akkor se, ha igaza lesz az ügyvédnőnek: még legalább 4-5 hónapig fog tartani az eljárás, s a végrehajtással is lesznek gondok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Behozták a Szabadságot a szegedi Csirkébe

Thürmer Gyula Szabadságot kért tegnap Szegeden a Csirkében. A mindig fess pártelnök bejelentette:… Tovább olvasom