Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Karina is győztes az Édes anyanyelvünk versenyen

Karina is győztes az Édes anyanyelvünk versenyen Kora Karina, a szegedi Tömörkény-gimnázium diákja Sátoraljaújhelyen, Kazinczy Ferenc síremléke előtt.
Szeged, Sátoraljaújhely - Szegedi gimnazisták sikeréről is szólt az idei Édes anyanyelvünk döntője. Kora Karina és Makra István Gergő egyaránt díjazott lett az ország legjelentősebb nyelvhasználati versenyén.
135 diák jutott be idén a 44. Édes anyanyelvünk országos nyelvhasználati verseny döntőjébe, melyet október 14–16. között rendeztek Sátoraljaújhelyen. A döntősök közül azonban mindössze huszonhárman érdemelték ki a nyelvápolás legrangosabb díját, Sátoraljaújhely városának plakettjét. Köztük találjuk Kora Karinát, a szegedi Tömörkény István gimnázium 11. osztályos tanulóját is (felkészítő tanára: Horváth Szabolcs István). A lány nagy sikerét természetesen komoly felkészülés előzte meg.

– Amikor csak tudtam, bementem az iskolába gyakorolni – fogalmazott Karina. – És miután a megyei fordulón is továbbjutottam, ugyanolyan keményen dolgoztunk az országos versenyig.

Sátoraljaújhelyen írásbeli és szóbeli feladatokat egyaránt teljesíteniük kellett a tanulóknak. Íráskészség, nyelvhelyesség és mondatelemzés – csak néhány szempont, amikre a zsűri figyelt. A nehéz feladatok azonban a legtöbbet hozták ki Karinából. – Úgy éreztem, az írásbeli jól sikerült, ezért már a szóbelitől sem féltem annyira.

A tizennyolc esztendős lánynak ez volt az első Édes anyanyelvünk versenye és az utolsó is, hiszen – ahogy kérdésünkre elmondta – ezt a plakettet sajnos csak egyszer lehet elnyerni.

A legrangosabb díj mellett különdíjjal is jutalmazták az ifjú nyelvápolókat. Egyetlen szegediként könyvjutalomban részesült a Gábor Dénes Szakgimnázium tanulója, Makra István Gergő (felkészítő tanára: Némethné Balázs Katalin).

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszaélt egy bliccelő a látástól vakulásig dolgozó ápoló nevével: tőle kérik a pótdíjat

Visszaélt egy bliccelő a látástól vakulásig dolgozó ápoló nevével: tőle kérik a pótdíjat
Azt mondja, nem utazott augusztus 13-án azon a buszon, amin megbüntették. Tovább olvasom