Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Károsultak tiltakoztak a Raiffeisen bank előtt

Károsultak tiltakoztak a Raiffeisen bank előtt
Hat rendőr áll a pénzintézet körül, a bank biztonsági őre idegesen járkál fel, s alá.

13:40 Véget ért a bankfiók előtti tiltakozás a Balázsfi család ma délután 3 órakor kifizet a banknak 1 millió forintot. Ezzel valószínűleg elérik, hogy leálljon a végrehajtás, a fennmaradó 9,5 millió forintról szűk fél évük lesz dönteni.

13:30 A két Szabó elvonult a bankba tárgyalni, az utcai vitákból azonban arra lehet következtetni, hogy az álláspontok meglehetősen messze vannak egymástól. A bank szabad, nem foglalták el a károsultak.

Bankfoglalás a Kárász utcán. Fotó: Segesvári Csaba - GALÉRIA12:35 Szócsata alakult ki a Raiffeisen elé szervezett tüntetésen Szabó Bálint és Szabó Tamás, a bank ügyvédje között. A személyeskedéstől sem mentes beszélgetésen mindkét fél ragaszkodott igazához. Szabó Bálint lehazugozta a Raiffeisen Bankot, Szabó Tamás pedig színjátéknak nevezte a pénzintézet elő szervezett megmozdulást. A szegedi jogász hosszasan ecsetelte, hogy az elmúlt hónapokban a bank egyetlen lépést sem tett a megegyezés érdekében, amit a pénzintézet jogásza azzal utasított vissza, hogy az L. Gábor által felajánlott biztosítékok egyetlen esetben sem fedezik a tartozást.

Szabó Tamás a károsultakkal is vitába keveredett, elismerte, nem tudja, hogy az ügyben szereplő ügyvédekkel szemben milyen eljárást folytatott le a kamara. Folyamatosan azt ismételte, a bank előtti tüntetés nem megoldás, de többszöri újságírói kérdésre sem tudott érdemi megoldást ajánlani.

Bankfoglalás a Kárász utcán. Fotó: Segesvári Csaba - GALÉRIASzabó Bálint azt mondta, a károsultakkal együtt bemennek a pénzintézetbe ügyet intézni, erre délután 4-ig van lehetőségük.

Hol a pénz feliratú molinót feszítettek ki az L. Gábor és a Raiffeisen közötti keretjelzálog-ügyben érintett szegedi és makói károsultak csütörtök délben a Kárász utcára. A díszkőre Szabó Bálint az írta fel "fair bank, rabló banda". Mint megírtuk.

Bankfoglalás a Kárász utcán. Fotó: Segesvári Csaba - GALÉRIAMegírtuk, a család lakását az ingatlan építtető L. Gábor hitele miatt árverezteti a bank. A végrehajtói kamara honlapja szerint az újszegedi lakás licitje 7,3 millió forinton áll, ami több mint 3 millióval kevesebb, mint amennyiért a Raiffeisen a Balázsfi családot békén hagyná.

Hat rendőr áll a pénzintézet körül, a bank biztonsági őre idegesen járkál fel, s alá. A bankba már megérkezett Murányi Ákos, a pénzintézet szóvivője és Szabó Tamás, a Raiffeisen jogi képviselője.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Festékhígítóval öntött le három autót, azt hitte a haragosáé - tévedett

Három autót rongált meg egy szegedi férfi, mert azt hitte haragosa járművei. Az 56 éves N. Mihály… Tovább olvasom