Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Karóval támadt a katonanőre a Törökországba tartó menekült

Németországban menekültként vették nyilvántartásba azt a szír férfit, aki Szerbia irányába akarta elhagyni az országot kerítésen keresztül, hogy Törökországba jusson. Kihegyezett akáckaróval támadt az őrvezetőnőre, aki észlelte a mozgását, de megállították.

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a szír férfinek az előzetes letartóztatását, aki a határzár mellett támadt egy ott szolgálatot teljesítő őrvezető nőre.

A gyanú szerint a férfi - akit egyébként Németországban az eddigi adatok szerint menekültként vettek nyilvántartásba - a magyar- szerb határon felállított kerítésen keresztül átjutva kívánta elhagyni Magyarország terültét Szerbia irányába Röszke külterületén 2016. október 13. napján este hét óra körüli időben, azért, hogy Törökországba jusson. A férfi mozgását észlelte az E492 számú határjel térségében 3 társával szolgálatot teljesítő őrvezető nő, aki egy kicsit eltávolodott társaitól. Ekkor a gyanúsított egy közel egy méteres, kihegyezett akáckaróval azt a feje fölé emelve rátámadt a sértettre, mintegy 15 méter távolságból felé sietve. A gyanúsított magatartását észlelték a sértett katona társai is, akiknek mintegy egy méter távolságra a sértettől sikerült megállítaniuk a szír férfit.

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye miatt indítványozta, hogy egy hónapra rendeljék el az előzetes letartóztatást.

Az indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója vasárnap dönt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Londonba megy Alföldi Varázsfuvolája

Londonba megy Alföldi Varázsfuvolája
Már a londoni metróban is láthatók a Szegedi Nemzeti Színház operaprodukciójának, A varázsfuvolának a plakátjai. Tovább olvasom