Délmagyar logó

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 19°C | 32°C Még több cikk.

Kártérítést követel az EMFESZ-től Pomázi Csaba és cégcsoportja

Szolnok - Több száz millió forintos kártérítést követel a gázkereskedő EMFESZ Kft.-től jó híre csorbítása miatt Pomázi Csaba tulajdonos, valamint a nevével fémjelzett négy cég, a Dunacent Kft., az ENERGOTT Kft., az Alfa-Nova Kft., illetve a Szegedi Hőszolgáltató Kft.
A cégcsoport ezt december 27-én keltezett levelében jelezte Góczi Istvánnak, az EMFESZ ügyvezetőjének, és követeléséről tájékoztatta - többek között - Szalay Ferenc szolnoki polgármestert (Fidesz) is, aki a levelet kedden az MTI rendelkezésére bocsátotta.

A társaságcsoport levelében azt állítja, hogy az EMFESZ Kft. az elmúlt napokban több valótlan állítást tett közzé a magyar médiában. Ezek közül elsőként említik azt, hogy a társaságcsoport mintegy 3 milliárd forinttal tartozik az EMFESZ Kft.-nek. Példaként hozzák a december 24-én megjelent közleményt is, amelyben az áll, hogy "a DunaCent Kft. az E-ON Földgáz Trade Zrt.-vel közösen zavart kíván kelteni a földgázpiacon".

A Góczi Istvánnak címzett levél tartalmazza: "nem érthető, hogy ez milyen érdekek mentén volna előnyös bármelyik megnevezett társaság számára, mindamellett (...) az ilyen kijelentések csak arra alkalmasak, hogy (...) a DunaCent Kft.-t és üzleti partnereit negatív színben tüntesse fel".

A levél leszögezi, hogy a DunaCent Kft. és a megnevezett társaságok nem tartoznak az EMFESZ-nek, és a jelzett 3 milliárd forintos összeg - mint tartozás - soha nem állt fenn.

Egyben közlik, hogy az EMFESZ Kft. magatartása miatt a társaságcsoport cégeit megítélésük szerint nem vagyoni kár érte, és ennek a sérelemnek a "reparálására" a DunaCent Kft. 500 millió, az Alfa-Nova Kft. 400 millió, a Szegedi Hőszolgáltató Kft. 400 millió, az ENERGOTT Kft. 500 millió forint kártérítést jelent be. Pomázi Csaba tulajdonos követelése 200 millió forint, aki a rosszhiszeműnek nevezett sajtóhadjárat és következményei miatt büntetőeljárás megindítását kezdeményezte a rendőrségen.

A levélben jelzik: amennyiben az EMFESZ Kft. a levél kézhezvételétől számított öt napon belül a kártérítés összegét nem fizeti meg, a cégek és a Pomázi Csaba a bírósághoz fordulnak.

Az EMFESZ Kft. december 22-én az MTI-hez is eljuttatott közleményében hozta nyilvánosságra, hogy mintegy 3 milliárd forint követelése van Pomázi Csaba több cégével, a Dunacent Kft.-vel, az ENERGOTT Kft.-vel, az Alfa-Nova Kft.-vel, illetve a Szegedi Hőszolgáltató Kft.-vel szemben.

Közölte azt is, hogy követelése érvényesítése érdekében az EMFESZ Kft. azonnali hatállyal valamennyi polgári és egyéb jogi eszközt - ideértve egyebek mellett a készfizető kezességek érvényesítését, a felszámolási eljárások megindítását, a finanszírozó bankok értesítését - igénybe vesz. A kialakult helyzetről az EMFESZ Kft. állítása szerint tájékoztatta a Magyar Energia Hivatalt, valamint a gyors és hatékony megoldás érdekében kormányzati segítséget kért.

Az EMFESZ-nél kedden az MTI-nek annyit mondtak a cégcsoport kártérítési követelésére reagálva, hogy a társaság kitart korábbi állításai mellett, és azok igazságtartalmát okiratokkal, és a szükséges dokumentumokkal tudja bizonyítani.

Az Emfesz Kft. jelenleg 300 ezer lakossági, 300 önkormányzati, 1100 intézményi fogyasztót, hatezer kis- és közepes vállalkozást, és több száz ipari céget lát el kedvezményes áron földgázzal.
A cégcsoporthoz tartozó a társaságok Szekszárd, Szolnok, Szeged, Székesfehérvár, Dunaújváros, Tatabánya, és Győr távhőszolgáltatását biztosítják, többszázezer fogyasztót látnak el.

Olvasóink írták

 • 7. deszkás 2010. december 29. 11:20
  „Eltünt a mani micsoda véletlen Magyarországon de ez kamu igy kell megmagyarázni(itt a piros hol a piros) .A MÁV Biztositó pénzét se keresi a kutya se a tulajdonost meg pláne. Majd megemelik a gáz árát és a találóan szutyokország-nak nevezett lakó meg fizet vagy viszi az adósságbehajtó a házat egy két százezer forint miatt.Pártunk és kormányunk meg azt mondja te nem tudtál fizetni és mi tagadás ebbe igaza van.”
 • 6. hajnika007 2010. december 29. 11:03
  „Várható volt, hogy előjön az EMFESZ-nek hiány, amit valakin be akar hajtani, hisz hiány nélkül közel 2 éve piaci ár alatt nem lehet adni a gázt.
  A számlákról meg annyit, hogy tudomásom szerint minden szolgáltatóra ugyanazon törvény szabályozása vonatkozik a számla kinézetével kapcsolatban.”
 • 5. 620829 2010. december 29. 10:59
  „HAHAHAHAHAHAHA------zrt-kft beperlése??????minek??????másnap eltünis és harmadnapra újjáalakul----szutyokiában ez így megy!!!”
 • 4. Csirén 2010. december 29. 09:51
  „Úgy látszik nagyon ba...a a csőrét valakinek, hogy az EMFESZ több mint 10 %-al olcsóbban adja a gázt, mint a DÉGÁZ, valamint számlájuk egyszerű és követhető.”
 • 3. flexsnake*** 2010. december 28. 22:32
  „,,Több száz millió forintos kártérítést követel a gázkereskedő"
  oszt a faszom nem kéne?”
 • 2. szilléri 2010. december 28. 21:45
  „Szeged ?
  Hő ?
  Básthy - Bástya elvtárs ?

  Na ne mán !
  Már megint egy összeesküvés ??????????”
 • 1. Orbán_a_nyugdíjtolvaj 2010. december 28. 21:35
  „Meg is fogja kapni, hiszen Pomázi a fidesz egyik legnagyobb oligarchája. Gyakorlatilag a Pomázi cégek érdekei szerint határozzák meg a hő- és a villamos-energia árképzés jelentős részét.
  Jajjajjajjaj, bocs: a fidesznek nincsenek is oligarchái.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Volt, aki 1 másodpercet beszélt a T. Házban!

Csongrád megye - Ön szerint ki beszélt a legtöbbet a Csongrád megyei képviselők közül május 14-e, az… Tovább olvasom