Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Kártyavetés a választásról

Hajszálnyival nyeri meg a választásokat a szocialista–liberális koalíció – állítja Szegedi Erika. A boszorkány angyalkártyát vetett, hogy megtudjuk: mit hoz a második forduló.
Angyalkártyából olvassa a választási eredményeket Erika Fotó: Schmidt Andrea
Szegedi Erika dolgozószobájában, az asztalon fekszik a 32 lapos angyalkártya. A pakli tetején egy százforintos. Régebben aranypénzzel állták el az ördög útját, most a százas érme is megteszi. Arra vagyunk kíváncsiak: a 2. választókörzetben vajon Balogh László vagy Sándor Klára kap-e több szavazatot? Erika megkeveri a paklit, majd sorra kiteríti a lapokat. Csendben szemlélődik, végül összegez.

– Látszik, hogy a jobboldali jelölt, Balogh László nyeri meg a második fordulót. Az SZDSZ-nek ebben a körzetben nem sok előnyt mutat a kártya, minden erős lap Balogh László mellett van. Nem sok szavazattal, de Sándor Klára alulmarad.

Országosan ki győz? Erika újrakeveri a paklit. Középre kirakja a házat ábrázoló kártyát – ez most az ország házát jelképezi.

– Szükségem van a segítségére, kérem, vágja el háromfelé a paklit – mondja. A három kártyakupacból kiválasztunk egyet, amiből hét lapot húzunk. Erika egymás mellé rakja a lapokat, s rögtön mondja: a baloldal nyer.

– Látják, a két párt itt áll egymással szemben, és az egyik, a Fidesz nagyon küszködik. A szocialisták lapja mellett viszont ott van a legerősebb fa, a tölgy, ez mutatja az MSZP erejét. Egy százalékkal nyer az MSZP és az SZDSZ koalíciója a választásokon. Egy hajszállal. A kártya azt is megmutatja, hogy az SZDSZ most szoros támogatást ad a szocialistáknak. Ha ők nem lennének, az MSZP bukna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Francia filmnapok Szegeden

A legújabb francia filmeket nézhetik meg az érdeklődők jövő hétfőig a szegedi Belvárosi moziban. A… Tovább olvasom