Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Kártyavetés, köpölyözés, meditáció: hódít az ezotéria

Szeged - Egyre népszerűbb az ezotéria Szegeden. Ez derült ki egy nemrég elkészült felmérésből. Megkérdeztünk erről jógaoktatót, kineziológust és természetgyógyászt – nem cáfoltak rá az eredményre.
Egyre nagyobb teret nyer az ezotéria Szegeden, az adatok legalábbis erre utalnak. – A vallásos emberek száma körülbelül állandó a városban. Az adatok azonban azt mutatják, hogy egyre többen érdeklődnek az ezoterikus vallásosság iránt – mondta Máté-Tóth András. A szegedi egyetem vallástudományi tanszékének vezetője szerint a folyamat lassú, de létezik. – Ezt mutatja annak a felmérésnek az eredménye, amelyet a szociológia tanszék készített. A mi tanszékünk hozzátett néhány kérdést a kérdőívhez. Így az országban egyedülálló adathalmazhoz jutottunk a szegediekről a vallásosság tekintetében is – közölte a tanszékvezető.

Megnéztünk, hogy az érintettek mindebből mit észlelnek.

– Egyre többen járnak hozzánk jógázni, mert az embereknek szükségük van arra, hogy egy kis időre megpihenjenek, és feltöltődjenek a napi rohanás után. Egy kezdő csoportban 25-30 fő van, a többségük nő – tájékoztatott Vörös Andrea, a Jóga a Mindennapi Életben Egyesület ügyvezetője. – A jóga spirituális út, ami testi-lelki egyensúlyhoz és harmóniához vezet – tette hozzá. – Az egyik ok, amiért megkeresnek minket az emberek, hogy orvosságot keresnek a stressz ellen.

A köpölyözés vagy vákuumterápia serkenti a vérkeringést és a salakanyag lebontását. Fotó: Frank Yvette
A köpölyözés vagy vákuumterápia serkenti a vérkeringést és a salakanyag lebontását.
Fotó: Frank Yvette

Megoldást nemcsak a polifóm szőnyegen találhatunk, a kártyavetést is kipróbálhatjuk – mindenféle kérdésben. De vajon tényleg a jövőt mutatja a tarot, vagy a jósnő szavai csak egyszerű életvezetési tanácsok, amelyekre érdemes odafigyelni? – A dolgok mögé tekintés a fontos, nem pedig a jövő konkrét megmondása – világosított fel bennünket Odrobina Márta. A város első jósdájában dolgozó kineziológus szerint az emberek mindig adtak a javasasszonyok szavára. Csak mostanában már vállalják is, hogy jósnőhöz járnak, nem úgy, mint régebben. – A vendégeink között, bár sok a férfi is, a hölgyek vannak többen. Ők érzékenyebbek, fogékonyabbak a spiritualitásra. Akár elfogadjuk, akár nem, a jósdákra mindig volt igény, és lesz is. Ezért mertük megnyitni ezt az üzletet – magyarázta Odrobina Márta.

Fülakupunktúra és köpölyözés. Misztikusnak tűnő kezelések azoknak, akik még nem próbálták. – A természetgyógyászatot sokan varázslásnak hiszik, mert mi gyógyszerek nélkül gyógyítunk – tájékoztatott Petrovné Ráti Lilla. – A régi vendégeimnek sokszor évekig nincs szükségük újabb segítségre, mert meggyógyultak. Az új páciensek pedig kitöltik ezeket az üres helyeket. A rendelő forgalma tehát nem változott – mondta a természetgyógyász.

Talán divatból, talán azért, mert valami újra van szükség – a jelenség létezik. Az ezotéria iránti érdeklődés, úgy tűnik, valóban erősödött Szegeden. Hogy ki miben hisz, mindenkinek a legszemélyesebb ügye. A lényeg, hogy a hite segítsen neki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szünetelnek a szegedi egyetemistákat kiszolgáló helyek

Szeged - Szeged elsősorban egyetemistákat kiszolgáló üzletei – főként fénymásolók és sörözők – minden évben kénytelenek alkalmazkodni a nyári szünetben megcsappant forgalomhoz. Tovább olvasom