Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Katona Nórát választották Szeged új diákpolgármesterének

Szeged - Nem ígérhet világbékét és nem éltanuló Katona Nóra, Szeged frissen megválasztott diákpolgármestere. A város általános és középiskolás diákküldöttei a héten szavaztak az új polgármesterről, akinek megbízatása egy évre szól.
– Mesélje majd el, hogy kell 57 százalékot nyerni a választáson! – tréfálkozott Botka László polgármester, miután hivatalában fogadta a 18 éves Katona Nórát, Szeged új diákpolgármesterét. A Deák Ferenc Gimnázium német fakultációs tanulójának a középiskolai küldöttek 57 százaléka szavazott bizalmat. Az új diákvezető néhány mondatban vázolta programját, amelyben a sport és kulturális rendezvények dominálnak. Botka László megköszönte a búcsúzó diákelőd, Rapi László munkáját, és átadta a város kulcsának kicsinyített mását Nórának.

– Egy diákpolgármesternek függetlennek kell lennie – válaszolta Nóra arra kérdésre, hogy melyik politikai oldallal szimpatizál. Annyit azonban elárult: inkább a konzervatív értékek állnak hozzá közelebb.

Botka László polgármester Katona Nórával. Fotó: Segesvári Csaba

– Édesapámmal rengeteget szoktunk politizálni, de a családi béke és a vasárnapi ebédek erre nem mennek rá – jegyezte meg az újdonsült diákpolgármester. Barátai és iskolatársai körében vannak olyanok, akik a fiatal baloldalhoz húznak, de olyanok is akadnak, akik Fidesz-pártiak. – Én senkivel nem vitatkozom, mert úgysem tudjuk egymást meggyőzni. Sokuknál ez inkább hitkérdés.

Ha Katona Nórának hívnák a miniszterelnököt, akkor hogyan kezelné az állandóan kellemetlenkedő ellenzéket? – kérdeztük.
– Megpróbálnám észérvekkel meggyőzni őket. Bár az az ellenzék dolga, hogy a kákán is csomót keressen. Visszaszólnék, mert elég nagy szám van ehhez, és mindig kiállok a magam igazáért – mondta Nóra, aki hozzátette: a legtöbb tanárral jó a kapcsolata, de akad olyan is, akinél annyira kihúzta a gyufát, hogy – diáktársaival ellentétben – őt magázza.

– Édesapámmal, aki sofőr, rengeteget jártam Németországba, ahol nagyon sokat tanultam németül. A gimnázium után germanisztikát szeretnék hallgatni az egyetemen – vázolja jövőbeni céljait. Búcsúzáskor felöltötte kabátját és Bayern München-es sálját, majd nevetve közölte: – Nincs jobb, mint a Pick Szeged!

Olvasóink írták

 • 10. Katona Nóra 2007. november 18. 14:25
  „Kryss köszönöm, és Neked is Hentes, meg Laci! :)”
 • 9. Hentes 2007. november 18. 13:04
  „Itt is gratulálok Norcsi!
  És a féltékeny, semmire való barmokat, akik azt se tudják mit írnak, ne vedd figyelembe, de ezt úgy is tudod.”
 • 8. Kryss 2007. november 17. 08:24
  „Gratula Norrccsi. :-)”
 • 7. szevenofnájn 2007. november 16. 22:32
  „Te "sevenof9"!
  BTK-n hol foglalkoznak kézimunkával?
  Te meg HVG-t olvasol és elszállsz tőle?

  Te mire vagy büszke?”
 • 6. Laci 2007. november 16. 19:49
  „Gratulálok Nori!!!!!!”
 • 5. Katona Nóra 2007. november 16. 19:28
  „Judit köszönöm szépen! Ahogy az interjúban olvashatod, "kiállok a magam igazáért", ezt be is tartom mindenképp!:)

  Üdv!”
 • 4. Horváth Judit 2007. november 16. 19:21
  „NAGYON GRATULÁLOK Nóri!!! Őszintén,szívemből mondhatom,hogy: Nagy büszkeséget éreztem amikor olvastam a cikket. Sok sikert és kitartást. És ne hagyd magad,ha az ellenzék támad! :)”
 • 3. Katona Nóra 2007. november 16. 19:04
  „Tisztelt sevenof9!

  Nem értem ezt kételkedő kritikádat, így ismeretlenül az éterben! Ha bármi kérdésed, észrevételed, ötleted, javaslatod, kritikád, netalán problémád van, akkor fordulj hozzám bizalommal és segítek nagyon szívesen, és kielégítem az információéhségedet!
  A nevem alapján megtalálsz azon a bizonyos közösségi portálon.
  Csak egy pár kérdésem van: Te hogyan csinálnád? És mit tennél a fiatalokért egy éven keresztül? Te milyen szakon tanulsz? Azért érdekel, mert a vélményed alapján talán el tudom dönteni, hogy mi számít a mai világban értelmes diplomának.
  Válaszod előre is köszönöm!
  Maradok tisztelettel: Katona Nóra”
 • 2. sevenof9 2007. november 16. 15:11
  „azon kivul,hogy teljesen ertelmetlen diplomaja lesz, mit fog tenni a "fiatalokert" 1 even keresztul? elsumakol parezer euro EUs penzt,csakhogy beleszokjon a nagyok vilagaba?

  a btk fele orientalodo fiatalsagnak kulon gratulalok! ugye a btks alkatuaknak verciki hvg-t olvasni? csak a kezimunkamagazin,mi?”
 • 1. Norbi 2007. november 16. 09:25
  „Gratulálok a húgomnak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élet huszonnyolc négyzetméteren

Szeged - Sok jó ember kis helyen is elfér – tartja a mondás, melynek igazáról egy szegedi… Tovább olvasom