Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Katonai tiszteletadással eltemették Holik Tamás Attila rendőr zászlóst

A motorbalesetben elhunyt zászlós temetésére az ország minden részéről érkeztek motoros rendőrök.

Közel ezren kísérték utolsó útjára Holik Tamás Attila rendőr zászlóst csütörtökön a Szeged-tápéi Újtemetőben. A motorbalesetben 35 évesen elhunyt zászlóst a készenléti rendőrség díszőrsége és zenekara katonai tiszteletadás mellett búcsúztatta.

A temetésre az ország minden részéről érkeztek motoros rendőrök. Fotó: Segesvári Csaba

Szirénával, motorosan búcsúztak tőle rendőrök, szegedi motorosok és autósiskolai vezetők. Temetésére az ország minden részéből érkeztek motoros rendőrök. A megyei kapitányok mellett a temetésen az országos rendőr-főkapitány is megjelent.

Az egyházi szertartás után, a rendőri sortüzet követően Holik Tamás Attila hamvait leeresztették sírjába. A rendőri vezetők, motoros barátok egy-egy szál virággal vettek végső búcsút a szolgálati feladatának teljesítése közben balesetet szenvedett zászlóstól.

Udvarias, tisztelettudó és határozott egyéniség volt, aki az élet minden területén becsülettel helytállt. Fotó: Segesvári Csaba
Holik Tamás Attila 2001-ben kezdte meg hivatásos szolgálatát szülővárosában, a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság járőreként. 2002-ben ellenőrző motoros járőrnek nevezték ki. Szakmai munkájának elismeréseként került 2004-ben a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályához járőrvezetői beosztásba. A Szegedi Rendőrkapitányság állományában 2009-től vizsgálóként dolgozott, majd egy évvel később a Helyszínelő és Balesetvizsgáló Alosztályon látta el feladatait. 2013. évtől került ismét a főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának ellenőrző motoros járőrvezetői beosztásába.

Pintér Sándor belügyminiszter a zászlóst a szolgálat halottjává nyilvánította.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három gyerekkel hajtott a vonat elé

A vonat közeledtét a személyautó sofőrje észrevette, de nem lépett rá idejében a fékre, így a jármű orrával rácsúszott a sínekre. Tovább olvasom