Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Kátyúvészhelyzet az Apáca utcában

Nyelvtörő és autórongáló kátyúk várják a sorukat – az útjavítók megérkezését – a szegedi Apáca utcában. A mélyedésekben mérőszalagunk 10-15 centis vizet mutatott eső után. Pénz úgy tűnik még marad az idei az útfelújítási programban.
Fotó: Gyenes Kálmán
– Csak itt áll meg a víz előttünk. Akkorát nyekken benne az autó, hogy elharapjuk a nyelvünket. Esőben nem látni, milyen mélyek a gödrök – magyarázta Sávolyi Gábor, a szegedi Apáca utcai autóalkatrész-üzletben. – Mi már kitapasztaltuk az utóbbi három évben, merre érdemes kerülgetni a lyukakat. Az ügyfeleink viszont szitkozódnak, ők nem ismerik még a gödrök természetét, könnyen odalesz a kocsi irányítókarja, vagy a felni csípi szét a gumit. Több tízezer forintos a kár – hát még a bosszúság!

Beszélgetés közben csikorgó fékekkel Trabant Combi állt meg az utca a Bécsi körút felőli végén. Úgy tűnt a sofőr nem tudta, mire vállalkozik, amikor bekanyarodott az Apáca utcába. Aztán a benne ülő asszony felbátorodott, és megközölte a vízzel teli lyukakat. Ingatta a fejét és a szájmozgásáról azt is leolvastuk, mit mondott. Nem áruljuk el. A kátyúkban 10-15 centi mélységet mértünk.

Fotó: Gyenes Kálmán
– Ide gyűlik esőben a víz, nincs rendes lefolyó sem. A múltkori zápor után szivattyúval pumpálták el a vizet a bérházunk elől – szitkozódott az utcában lakó Kiss Ferenc. A csatornatetők besüllyedtek, mellette már látszik: három rétegben aszfaltozhattak itt valamikor. Most morzsalékos az úttest. Valaki téglatörmelékkel akarta betömködni a lyukakat, kevés sikerrel. – Huszonöt éve lakom itt. Mindig kijön valaki, felméri a helyzetet és elmegy. Legutóbb azt hallottuk, elfogyott a pénz – mérgelődött Németh Béláné a szomszédos bérház kapujában.

Pénz úgy tűnik még marad az idei az útfelújítási programban. Minőségi kifogások merültek fel, ezért néhány napja leállt a szegedi utcákat kátyúzó Soltút Kft. – tudtuk meg a minőséget ellenőrző Környezetgazdálkodási Kht.-nál. Múlt csütörtökön a cég folytatta a burkolatjavítást, a hét elején viszont a zuhogó eső miatt ismét megálltak.

Jelenleg Rókuson a Vág utcában és a Belvárosban aszfaltoznak, két héten belül pedig a móravárosi és az alsóvárosi utcákat foltozzák. Szeptember végére – időjárástól függően – eltűnnek az Apáca utca gödrei.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törött bokával érkezett haza Karcsika édesanyja

Isztambulban vasárnap megtámadták és kirabolták Bogosné Papp Edinát. Az asszony súlyos sérüléseket… Tovább olvasom