Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

Kedvezmény a szemétdíjból

Szegeden nem minden nyugdíjasnak jár hulladékszállítási díjkedvezmény az önkormányzat rendelete szerint. A környezetgazdálkodási kht. ügyfélszolgálati irodáján írásban kell benyújtani a kérelmet.
Nyugdíjas olvasónk meglepődött, hogy a Szegedi Környezetgazdálkodási Kht.-tól nem kapott hulladékszállítási kedvezményt. Szabó Ferenc igazgató elmondta: automatikusan nem jár díjkedvezmény a nyugdíjasoknak. Az önkormányzati rendelet szerint több szempontot is figyelembe kell venniük, aki könnyítést szeretne, be kell mennie az ügyfélszolgálati irodába és írásban kell benyújtani a kérelmet.

A szabály szerint írásbeli kérelemre a lakossági díj 61,5 százalékának megfelelő kedvezményre jogosult az egyedül élő 62 éven felüli nyugdíjas, az önálló háztartásban élő házaspár, illetve élettársak, ha az egyikük hetven, másikuk hatvankét éven felüli. De ugyanennyi kedvezményre jogosult a hadirokkant és a hadiözvegy, a súlyosan látás- vagy hallássérültek, illetve az a 62 éven felüli, aki önálló nyugdíjjal, keresettel, vagy egyéb jövedelemmel nem rendelkező közeli hozzátartozója eltartásáról gondoskodik.

Aki előre kifizeti az éves lakossági közszolgáltatási díjat, az 10 százalékos kedvezményt vehet igénybe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Botka ma Gyurcsánnyal tárgyal

Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel tárgyal ma Botka László polgármester három, Szeged és a… Tovább olvasom