Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Kedvezményes belépők a Reök-palotába

Szeged - Kedvezményes belépőkről tájékoztattak tegnap a Reök-palotában: diákok és nyugdíjasok ezer forinttal kevesebbet fizetnek, családi és csoportos kedvezmény is van.
Mint megírtuk, a gyönyörűen fölújított szegedi Reök-palotában működő új intézmény, a Regionális Összművészeti Központ (REÖK) recepcióján sokan megtorpannak a belépő árának hallatán. A Szépség és fájdalom címmel, Goya, Blake és Kondor Béla műveiből összeállított nyitó tárlat anyagát, valamint a szegedi kortárs művészek kiállítását 1900 forintért lehet megtekinteni. A REÖK vezetői kedvezmények rendszerét alakították ki, azt mondják, az iskolakezdésre tekintettel és a megnyitón tett ígéret szerint – de talán az elmúlt két hét tapasztalatai is belejátszottak. Bár hivatalosan csak tegnap jelentették be ezeket, a látogató csoportok már augusztus 27-e óta igénybe vehetik a kedvezményeket.

Míg a teljes árú jegy továbbra is 1900 forint, a kedvezményezettek – diákok, nyugdíjasok és 65 éven felüliek – ezután ezer forinttal kevesebbért, fejenként 900-ért megnézhetik a kiállításokat. Kialakítottak családi kedvezményt is, ezentúl egy négy- tagú család összesen 3600-ért – fejenként szintén 900 forintért – válthat belépőt. Ha csoportosan nézik a vendégek a tárlatokat és 15-nél többen vannak, diákok vagy nyugdíjasok, akkor fejenként 500 forintot fizetnek, a felnőttek ennek a dupláját. Csoportonként egy kísérőnek nem kell belépőt váltani.

Kedvezmény az is, hogy a REÖK üzemeltetője, a Szegedi Szabadtéri Játékok Kht. fölkínálja a Reök- palota kiállításait is a vendégeinek: aki egy szabadtéri előadásra jegyet vesz, évadonként egyszer ingyen mehet vele a REÖK tárlataira.

Azt is bejelentette tegnap Herczeg Tamás igazgató, hogy a REÖK szakértői-tanácsadói csapata nemzetközi szaktekintéllyel bővül: Bereczky Lóránd is művészeti tanácsadóként segíti – Nátyi Róbert mellett – a szakmai munkát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vihar a légúti betegekért alapítvány körül

Szeged - A legvalószínűbb forgatókönyv szerint a kuratóriumi elnök lemond, a szülők egy része pedig… Tovább olvasom