Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Kék zászlók és szalagok Szegeden

Tiltakozó nagygyűlést szervez holnapra a Liga Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetsége, hétfőtől pedig határozatlan idejű sztrájkot hirdet. A Magosz hétfőn Vásárhely határában traktorokkal zárja le a fél útpályát.
Négy követelésről nem sikerült megegyezni a kormánnyal, ezért holnapra tiltakozó nagygyűlést szervez Budapestre, hétfőtől pedig határozatlan idejű sztrájkot hirdetett a Liga Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetsége.

A hétfőn kezdődő sztrájk miatt a közlekedésben jelentős fennakadásokra lehet számítani. Meghatározatlan időre szóló sztrájkot hirdettek a vasútnál. Nálunk hétfőn délelőtt 9 és délután 4 óra között a Magosz mintegy száz gépjárművel félpályás útlezárással tiltakozik Vásárhely határában, a 47-es út kishomoki kétsávos szakaszán.

Az egészségügy átalakítása nem reform, hanem privatizáció – jelentette ki tegnap Lengyel Zoltán, a Munkástanácsok Országos Szövetségének érdekegyeztetési-jogi ügyvivője Szegeden. Szeretnék, ha a szegedi tömegközlekedési eszközökön is kék szalagok lobognának hétfőn – a szolidaritás jeléül.

Nem tud részt venni a sztrájkban a Magyar Orvosok Szövetségének (MOSZ) szegedi szervezete, de szolidáris annak céljaival – közölte tegnap Haraszti Gábor szegedi elnök. Ellenben a vásárhelyi MOSZ képviselője bejelentette: tagjaik a kórházban hétfőn 10 és 14 óra között sztrájkolnak, ezalatt csak a sürgősségi alapellátást biztosítják.

A Ligához tartozó Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete tagszervezetei saját hatáskörben döntenek lépéseikről: több szegedi iskolában hétfőn kék szalagot viselnek majd a tanárok. A Pedagógusok Szakszervezete tagjai a szegedi Kossuth Zsuzsanna szakközépiskolában kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Úri kaszinóba költözött a főügyészség

Mintegy 400 millió forintba került a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség hivatalának felújítása. Az… Tovább olvasom