Délmagyar logó

2019. 03. 23. szombat - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Keményebben büntet az ÁNTSZ

Ötször annyi bírságot szab ki év eleje óta a kistérségi ÁNTSZ, mint korábban. Az élelmiszer-biztonság megsértői mellett szabálytalanul dolgozó orvosokat is megbüntettek.
A korábbi időszakhoz képest négy-ötszörösére emelkedett az ÁNTSZ Szegedi és Mórahalmi Kistérségi Intézete által kiszabott bírságok összege január óta. Ez azt jelenti: havonta nagyjából 4-5 millió forintra büntetik az népegészségügyi szabályokat megszegőket – kiszabott bírságaik mintegy kilencven százalékát pedig be is tudják hajtani. Mint Kovács Ferenc, kistérségi tiszti főorvos elmondta, a regionális rendszer év eleji indulása óta már nem „akciószerűen", hanem folyamatosan ellenőriznek – a bevételnövekedés főként ennek, valamint a hatóság fokozódó szigorának tulajdonítható.

A szolgálat munkatársai az elmúlt hónapokban leginkább az élelmiszer-kereskedelem, a szolgáltatások és a kémiai biztonság területén bukkantak nagyobb szabálytalanságokra. Egészségügyi szolgáltatóknál is felfedeztek visszásságokat: jelentős arányban előfordult például, hogy háziorvosok nem dolgoztak a bejelentett rendelési időben vagy éppen nem volt érvényes OEP-szerződésük. A figyelmeztetések után az orvosok többsége rendezte a kialakult szabálytalan állapotot.

Nyáron kiemelten ellenőrzik majd a szezonális szolgáltatásokat, termékeket – így a vendéglátóipart és az élelmiszer-biztonságot –, de más területeken is folytatják a vizsgálódást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gregor-emlékkoncert a zsinagógában

Gregor Józsefre emlékeznek utolsó közéleti kávéházi fellépésének egyéves évfordulóján a szegedi… Tovább olvasom