Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Kényszerből adták el az UTC pályát

Az egyesületnek el kellett adnia a Kertész utcai sporttelepet, mert tovább már nem tudja fenntartani. Az új tulajdonos egy budapesti ingatlanforgalmazó cég. Az UTC tovább működik, de az elnökségi tagok még nem tudják, hogy hol. A teljes összeg átutalásáig a meccseket még Újszegeden játsszák.
Gidai Sándor sajnálja elhagyni a sporttelepet, de nincs más választása. Fotó: Segesvári Csaba
Új gazdája van az Újszegedi Torna Club Kertész utcai sporttelepének. A Kertész utcai ingatlant a budapesti székhelyű FA-HO 2004 Ingatlanforgalmazó, Értékesítő, Beruházó Kft. vásárolta meg. A 23 ezer négyzetméteres terület 1991-ben került az egyesület tulajdonába. Ekkor egy szakosztálya és negyven tagja volt a klubnak. Ma már négy szakosztályban 310 sportolót számlálnak. A nagy pályát, ahol szinte állandóan állt a víz, feltöltötték és használhatóvá tették.

– Húztuk-halasztottuk a több mint kéthektáros ingatlan eladását, de tovább már nem lehetett. A szegedi önkormányzattól évek óta egy havi rezsire elegendő, 350 ezer forintos támogatást kaptunk. Ha nem lépünk, a klubot is fel kellene oszlatni. Ezt azonban egy elnökségi tag sem szeretné – jelentette ki Gidai Sándor, az UTC elnöke.

A szebb napokat látott újszegedi pálya. Fotó: Segesvári Csaba
Gidai Sándor, az UTC elnöke elmondta, más pályát keresnek, a tiszaszigeti polgármesterrel és az ottani egyesülettel már megegyeztek. Ha nem sikerül Szegeden pályát találniuk, akkor befogadják az egykori kenderes klubot. Az elnök elmondta: az is szóba jött, hogy Szőreg és Deszk között egy pihenőparkban edzőközpontot alakítanak ki. Véleménye szerint erre elegendő lesz az összeg, amit az ingatlanért kapnak és még az egyesületet is működtetni tudnák legalább tíz évig. Az összeget egyelőre üzleti titokként kezelik. Az adásvételt lebonyolító fővárosi ügyvédi iroda képviselője, Geletei Zsolt sem árulta el, hogy mennyiért cserélt gazdát az ingatlan és azt sem tudta, hogy milyen beruházást tervez a vevő.

Tegnap egésznap kerestük a FA-HO Kft. képviselőjét, Volford Sándort is, de nem tudtuk elérni. Azt szerettük volna megkérdezni, mi a szándékuk a sportteleppel. Mivel ingatlanértékesítő cégről van szó, feltételezhető, hogy a területet továbbadják. Információnk szerint több vevő is lenne. A szegedi alpolgármester, Szentgyörgyi Pál kijelentette: nem hallott az adásvételről, az önkormányzatnak nincs szándékában megvenni.

Egyszer már költöztek

Az Újszegedi Torna Club jogelődjének pályája az 1960-as években a városi sportcsarnok helyén volt. Amikor a város vezetése a hetvenes évek elején úgy döntött, hogy megépíti a fedett csarnokot, az egyesületnek költözi kellett. A kendergyár mellett kaptak helyet és nevelték a futball utánpótlását. Most erről a helyről is pakolnak. Gidai Sándor elnök szerint akkor, ha a teljes összeget megkapják.

Mivel az ingatlan közvetlenül az egykori Heavitex telep mellett fekszik, ahol a TiszaPark elnevezésű projekt keretében bevásárlóközpont épül, kézenfekvő volt, hogy igényt tartanak erre a területre is. A beruházó Generál Kereskedelmi Kft. irodájában nem tudtak az ügyletről, az ügyvezető igazgató, Fábián Attila viszont külföldön tartózkodik, nem válaszolt kérdésünkre.

Ezért csak találgatni lehet, mi épül majd a Kertész utcában. A környék lakói úgy tudják, wellnessközpontot tervez valaki erre a területre. Ennek viszont ellentmond, hogy a tervek szerint pontosan az ingatlanon haladna keresztül a vasút. Ez esetben az is logikus lenne, ha a FA-HO Kft. csak a kisajátításra várna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnő járatok az új vasúti menetrendben

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium döntésétől függ, megmarad-e a Vásárhely–Makó… Tovább olvasom