Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Kényszerpihenőn Pataki András

Brüsszelbe készült, de a fül-orr-gége klinikán kötött ki Pataki András (képünkön); szerencsére az ijedtség nagyobb volt, mint a baj, infúziókúra után remélhetőleg egészségesen távozhat tíz nap múlva a balettigazgató. Brüsszel persze ugrott...
A balettigazgató kedd este érezte először, hogy zúg a bal füle, és nem hall tökéletesen. Különösebb jelentőséget nem tulajdonított neki, szerdán még a szokott menetrend szerint intézte teendőit, estére azonban már nagyon zavarta a fülzúgás, ezért másnap reggel az orvosnál kezdett. Vereczkey Csaba körzeti orvos azonnal a fülspecialista Róvó László adjunktushoz küldte a klinikára, aki megállapította, hogy András idegi halláskiesésben szenved a bal fülére.

– Szabályos sokként ért a hír, sem a kocsimat nem tudtam elvinni, sem a holmijaimért elugrani – meséli. – Nem az volt az alternatíva, hogy ha nem lesz rendben a fülem, akkor repülő helyett inkább autóval menjek az együttes után a turnéra Brüsszelbe, hanem, hogy agyvérzésem volt-e, vagy csak idegi halláskiesésem van. Őszintén szólva nagyon megijedtem, de annyira kedvesek és profik az orvosok és a nővérek, azonnal szép, tiszta szobába fektettek, így viszonylag hamar elfogadtam, hogy tíznapos kényszerpihenő és infúziókúra következik.

Pataki András azóta már túl van egy neurológiai, egy hallás- és egy szemészeti vizsgálaton, és szerencsére az eredményei azt mutatják, minden rendben van. – Sajnálom, hogy nem láthatom, ahogy a táncosaink a híres Cirque Royalban előadják a Carment és a Carmina buranát, de tudom, ott is lenyűgözik majd a nézőket. Juronics Tamás barátom sem tud velük utazni, mert ő kénytelen itt tevékenykedni, ugyanis új darabunkat, a XX. századot jövő pénteken mutatjuk be a kisszínházban, és tekintettel a különleges színpadtechnikára, bőven van még tennivaló.

A balettigazgató a klinikán sem hazudtolja meg magát, komplett irodát rendezett be, telefonál, szervezkedik, és onnan is segíti a kortárs balett munkáját. Ami pedig a legfontosabb, hogy visszajött a hallása, így ha minden jól megy és megenyhülnek az orvosok, akkor talán még a tíznapos kúra is rövidülhet.

Gáti Katalin Teodóra

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A virginiai vérengzés után: Amerika gyászol

Az egyetem sportcsarnokában kedden tizenötezer diák gyűlt össze, ahol sportrigmusok skandálásával,… Tovább olvasom